Ce calități apreciază Crin Antonescu la Traian Băsescu

Crin Antonescu
Crin Antonescu

În calitate de om politic, președintele Traian Băsescu are multe calități, însă ele nu au fost direcționate în folosul țării sau vieții politice românești, a declarat, duminică seară la România TV, liderul PNL, Crin Antonescu.

Într-o intervenţie telefonică la emisiunea "Ultima oră" de la România TV, președintele Senatului, Crin Antonescu a arătat că întotdeanua a vorbit despre calitățile președintelui Traian Băsescu, însă acestea au fost folosite de către şeful statului doar pentru a-şi menţine puterea "mai mult decât era cazul".

"Pot să scot o broşură cu calităţile pe care i le-am recunoscut în repetate rânduri domnului Traian Băsescu sau cu acţiuni sau declaraţii pe care, ce-i drept cu mai mult timp în urmă, i le-am lăudat. Am salutat demersul în sine de condamnare a comunismului, care evident nu este nici ideea, nici meritul exclusiv al lui Traian Băsescu, dar l-am salutat ca atare. Am salutat consecvenţa pe care Traian Băsescu a declarat-o în raport cu orientările majore, strategice de politică externă românească, pro-NATO, pro-americani şi aşa mai departe. Am spus-o de o mie de ori, deşi evident nu sunt lucruri realizate, iniţiate de Traian Băsescu, dar ataşamentul său, cel puţin declarativ la aceste lucruri, a fost de salutat. Am spus că este un om cu multe calităţi, însă că, din păcate, aceste calităţi nu au folosit ţării şi inclusiv vieţii politice româneşti, că nu i-au folosit nici domniei sale înafară de a-şi menţine puterea mai mult decât era cazul asta e cu totul altceva. Dar calităţile există şi eu nu le-am trecut sub tăcere sub niciodată", a declarat Crin Antonescu.

În ceea ce privește evoluția relațiilor USL cu șeful statului după alegerile parlamentare din 9 decembrie, liderul liberalilor a precizat că nu va exista niciun război dacă Victor Ponta va fi desemnat premier de către Traian Băsescu.

"Dacă USL obţine majoritarea absolută a mandatelor în Parlament şi Traian Băsescu îl desemnează premier pe domnul Victor Ponta, care a fost desemnat prin nişte congrese ale acestor partide şi care a fost anunţat cetăţenilor. Dacă domnul Băsescu ia act de rezultatele alegerilor, în această ipoteză, şi în mod normal îl desemnează pe Victor Ponta să formeze Guvernul nu avem niciun război. Unde avem de discutat şi chiar de colaborat instituţional cu preşedintele o facem, aşa cum am făcut-o şi până acum, nu avem niciun fel de război", a mai declarat Crin Antonescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel