Ce au în comun bebelușii care se nasc în octombrie şi câştigătorii premiului Oscar

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Toți bebelușii sunt speciali, însă cei care se nasc în luna octombrie dețin cheia pentru o viață lungă sau cel puțin asta afirmă două studii. Iată ce s-a aflat! 

În cadrul unui studiu, cercetătorii de la Universitatea din Chicago au comparat datele ale mai multor persoane, născute între anii 1880 și 1895, care au trăit până la 100 de ani sau mai mult, cu datele fraților și soților lor.

Studiul specialiștilor a constatat că oamenii care s-au născut în luna octombrie au avut cele mai mari șanse să atingă vârsta de 100 de ani. De asemenea, s-a aflat că persoanele născute în septembrie și noiembrie au, de asemenea, șanse să trăiască o viață lungă. 

Acest lucru este confirmat și de un alt studiu, în cadrul căruia s-a aflat că persoanele născute toamna trăiesc mai mult decât cele născute în lunile de primăvară. Care poate fi explicația? 

De ce trăiesc mai mult bebelușii care se nasc în octombrie

Până acum, în spatele acestor cercetări există o explicație și anume că bebelușii născuți în luna octombrie nu iau contact cu bolile sezoniere, deoarece nu sunt expuși la temperaturile extrem de ridicate sau scăzute, de vară și iarnă. „Nașterea în luna octombrie este ca o protecție împotriva bolilor sezoniere, care ar putea afecta, în cele din urmă, longevitatea cuiva‟, a spus medicul și expertul în sănătate, Nesochi Okeke, unul dintre profesorii care au participat la una dintre cercetări.  

Vrei să trăieşti 100 de ani?

Cercetătorii încă studiază cauzele posibile, însă medicul Nesochi Okeke spune că dacă îți dorești să ajungi la 100 de ani, trebuie să fii atent la obiceiurile alimentare pe care le ai, la nivelul de activitate fizică și, bineînțeles, să eviți obiceiurile toxice, așa cum este fumatul. „În esență, există mai mulți factori care intră în joc și care ar face mai mult sau mai puțin posibil să atingi vârsta de 100 de ani‟, a spus Nesochi Okeke, potrivit „Reader's Digest”. 

Câștigătorii premiului Oscar trăiesc mai mult

Cercetătorii de la Universitatea de la Toronto au ajuns la o concluzie clară după ce au analizat nu mai puțin de 2.111 de actori, care au fost nominalizați la Oscar începând cu anul 1929 și încheind cu 2020 sau doar au dat replica celor nominalizați. Concluzia oamenilor de știință este că cei care au câștigat mult râvnita statuetă de aur au trăit mai mult decât cei pe lângă care a trecut doar premiul și n-au primit nici măcar o nominalizare.

În analiza amintită de ABC News, au fost incluși actori cunoscuți, precum Meryl Streep, care a fost nominalizată la Oscar în 1988, pentru rolul său din filmul Ironweed. Ea a fost comparată cu Margaret Whitton, care a fost studiată pentru simplul motiv că a jucat în aceeași producție hollywoodiană, este cu un an mai tânără decât Meryl și n-a fost nominalizată la Oscar.

Dintre cei 2.111 de actori sudiați, 1.122 au decedat deja până la 1 iulie 2020. Media de vârstă a decesului la câștigători a fost de 77,1 ani, la nominalizați a fost de 73,7 ani, iar pentru cei nenominalizați vârsta la care și-au pierdut viața a fost de 73,6 ani. De-a lungul anilor, limita de vârstă a crescut din 1929 până în prezent, evident. În momentul de față, este o diferență de cinci ani între câștigători și cei care n-au fost nici măcar nominalizați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel