EXCLUSIV  Ce au făcut alte state din Europa în pandemie și nu a făcut România. ”Cu măști la gură, economia a produs. Noi ne-am trezit după”

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

România se pare că s-a trezit târziu și cu un deficit enorm, ce nu a lăsat Europa fără reacție. 

”Care este starea actuală a economiei românești? Se vorbește de un deficit bugetar de 30 miliarde de lei în două luni de zile, ianuarie - februarie” l-a întrebat analistul politic Bogdan Chirieac pe premierul Marcel Ciolacu, în interviul acordat DCNews. 

Prim-ministrul afirmă că a plecat de la un deficit bugetar imens, ”după ce a guvernat un iresponsabil, care a crescut datoria publică de la 37% la aproape 50%”. ”Acest lucru s-a întâmplat în Europa, s-a întâmplat în Italia, s-a întâmplat în Spania, s-a întâmplat în Portugalia, dar când s-au mărit datoriile publice și deficitul, de obicei s-au direcționat către investiții. Așa s-au dezvoltat marile state din Europa. Sistemul german e mult mai mai riguros.

Noi ne-am trezit după pandemie.

Să știți că alte state pe perioada pandemiei au dat drumul la lucrările publice - Israelul. Pentru că tot nu se circula, au făcut marile investiții, cu măști la gură, dar economia a produs, toată lumea a găsit soluții ca să fie un stat sustenabil, nu să te trezești că ai un deficit de 6,8, cel mai mare din Europa și cred că din lume. Nu cred că a mai avut cineva un deficit atât de mare. În Europa cu certitudine, fiindcă de aceea ne-au și pus - suntem singurul stat care avem acord pe deficit, membru al Uniunii Europene. Deciziile au fost greșite”

Urmărește emisiunea completă aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel