Ce asemănare există între Vasile Ianul, Pădureanu și Borcea

Vasile Ianul
Vasile Ianul

Vasile Ianul, a murit, miercuri, la vârsta de 68 de ani. Puțini știu însă că fostul președinte al clubului Dinamo este primul conducător al unui club românesc de fotbal care a fost condamnat la închisoare.

Vasile Ianul a jucat între anii 1966 şi 1974 la Politehnica Iaşi, iar în perioada 1981-1985 a fost preşedinte al aceluiași club. Ulterior, timp de nouă ani, el a condus gruparea Dinamo Bucureşti: șapte ani ca şef al secţiei de fotbal, iar următorii doi în funcția de președinte al clubului.

Fotbalul românesc e în doliu: Vasile Ianul a murit

El a fost primul conducător din fotbalul românesc pe care Justiția l-a condamnat la închisoare, primind o pedeapsă de 12 ani. Instanţa l-a acuzat că şi-a însuşit circa două milioane de dolari din transferul de jucători şi alţi aproape 450.000 de dolari din drepturile TV ce reveneau clubului din Șoseaua Ștefan cel Mare.

Ianul nu a fost însă închis, pe motiv că, după 12 ani de judecată, faptele de care a fost acuzat s-au prescris. Acesta a fost obligat să plătească suma de 700.000 de dolari Ministerului de Interne, cu dobânda la zi, pentru transferurile jucătorilor Dorinel Munteanu, Ovidiu Sabău și Bogdan Stelea.

Decizia ÎCCJ în Dosarul Transferurilor

George Copos, Cristi Borcea și Jean Pădureanu sunt alți trei conducători de club care au fost condamnați la închisoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel