EXCLUSIV  Ce ar face chiar acum Vass Levente, propus pentru funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății, pentru a readuce încrederea în HoReCa

Dr. Vass Levente spune ce ar face el pentru readucerea încrederii în HoReCa
Dr. Vass Levente spune ce ar face el pentru readucerea încrederii în HoReCa

Propunerea de secretar de stat în Ministerul Sănătății, dr. Vass Levente, a spus cum ar acționa el pentru a readuce încrederea în HoReCa.

„Eu vă zic ce aș face eu, dacă aș fi acum și aș avea posibilitatea aceasta fără să fiu încă numit. Eu, dacă vreau astăzi să mă duc într-un restaurant, primul lucru la care mă gândesc este dacă personalul de acolo, dacă cei care îmi fac mâncarea și mă servesc sunt sănătoși.

Dacă am putea introduce, dacă se decide la nivelul guvernului, nu ține doar de Ministerul Sănătății, un ajutor din punct de vedere al testării personalului cheie din sistemul HoReCa, atunci ar fi primul mesaj de încredere. «Da, puteți să veniți la noi, pentru că săptămânal se fac aceste testări»”, a transmis dr. Vass Levente, în conferința DC MEDIA GROUP „Testarea COVID în România, la un an de la debutul pandemiei!”.

Guvernul poate veni cu un ajutor pentru testare

„Deja afectatul sistem HoReCa nu-și permite să facă aceste testări pe banii lui. Dar, dacă ar veni un fel de ajutor dintr-o înțelegere dintre Ministerul Finanțelor, Ministerul Sănătății, Ministerul Turismului, s-ar putea chiar să fie un prim pas. După astfel de pași, cu ajutorul presei, să vedem care este problema pentru care nu se duc oaspeții în hotelurile de exemplu din orașe, am putea elabora pas cu pas și alte astfel de ajutori efective care ajută, mai ales, acolo unde proprietarul este în stare și dorește să-și deschidă afacerea”, a continuat el.

Legea poate fi „interpretată” pentru a servi la restaurant și 100 de persoane

„Dacă această încredere s-ar putea restabili prin astfel de mișcări, decizii, am putea ajunge poate și mai repede să se înțeleagă importanța testării. Vă zic un exemplu. Eu, ca proprietar de hotel cu 100 de camere într-un oraș mare, și astăzi aș putea să-mi deschid restaurantul, culmea culmilor. Dacă pentru 1 leu dau cazare, pe hârtie, chiar dacă nu o să doarmă acolo, pot să-l servesc la restaurant cu mâncare, cu băutură și chiar nunta se poate face. Nu e o driblare de lege, legea ar permite să servească acei oameni”, a exemplificat dr. Vass Levente.

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel