EXCLUSIV  Ce a stat în spatele alianței PSD-PNL la București și eșecul Cîrstoiu. Bogdan Teodorescu: Undeva este o eroare! Nimeni nu se prăbuşeşte atât de tare

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Profesorul Bogdan Teodorescu a vorbit despre ultimele schimbări privind cursa pentru Primăria Capitalei.

"Este destul de clar că folosirea liderilor filialelor Bucureşti - Firea şi Burduja - poate să ducă la o mobilizare superioară faţă de cea pe care au demonstrat-o în cazul doctorului Cîrstoiu.

"Undeva este o eroare"

S-a zis că au fost nişte măsurători care îl calificau pe domnul Cîrstoiu... Ce spuneau măsurătorile alea şi cum de, totuşi, s-au creat distanţe atât de mari? Pentru că, acum să fim sinceri, campania împotriva domnului Cîrstoiu a fost dură, nu poate să nege nimeni, dar nu poate să demoleze un om de la cineva care putea să câștige Primăria Capitalei la cineva care avea undeva pe la 10%. Undeva este o eroare şi aceasta eroare ar trebui să fie înţeleasă.

Nici prestaţia doctorului Cîrstoiu nu a fost aşa catastrofală. Totuşi, când a spus, a spus lucruri de bun-simţ, a încercat să arate nişte direcţii, a prezentat nişte idei. Nimeni nu cade pe un film - că stătea el singurel pe un scăunel în metrou -, nimeni nu se prăbuşeşte atât de tare.  Chiar dacă este eroarea domniei sale, eroarea staff-ului - apare acea poză - tot nu cazi de la şansa de a fi primarul Capitalei - de la un scor de peste 30% să te duci la 10%.

"Au încercat prin această unire ca AUR să nu mai devină o opţiune raţională"

Undeva, noi avem o întrebare despre cum a început toată epopeea. De ce a început am înţeles. Există şi poveştile oculte, că vezi bine Ciolacu nu ar fi vrut să o lase pe Firea să câştige, ca nu cumva doamna Firea să aibă altei idei, respectiv nici Ciucă nu ar fi vrut să îl lase pe Burduja să câştige, ca nu cumva Burduja să nu aibă alte idei. Aceasta este o legendă. Dar lucrul fundamental care, trebuie să recunoaştem, a reușit, cel puţin până în momentul de faţă, este că ei au încercat prin această unire să se prezinte ca un bloc foarte mare, mult mai mare decât AUR, astfel încât AUR să nu mai devină o opţiune raţională.

Mai mult decât atât, să dispară ipoteza vehiculată în care se spunea că AUR s-ar alia cu PNL în cadrul acelui pact transeuropean între partidele conservatoare. Pe această poveste se vehicula şi ideea că, la Bucureşti, AUR-ul, care ar dori să intre în partida doamnei Meloni, s-ar lipi cu PNL-ul, care este în partida doamnei von der Leyen şi ar face o mare coaliţie. Ca să se spargă toate aceste zvonuri... și asta a făcut coaliţia PSD-PNL care, după toate aparențele, a cam scufundat AUR-ul, după cum vedem şi din sondaje. AUR-ul a facut o greșeală strategică majoră - nu și-a pus un candidat foarte vizibil la Capitală", a spus Bogdan Teodorescu, în emisiunea Ce se întâmplă, cu Răzvan Dumitrescu, de la DCNews TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel