Ce a găsit Gabriela Firea la RATB. Situație gravă

Candidata PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, s-a întâlnit cu sindicaliștii din RATB. Au discutat despre măsurile necesare pentru aducerea transportului în comun la standarde europene. 

"Ca primar general voi sprijini, cu ajutorul colegilor din Consilul General, o administrație profesionistă a RATB, care să nu fie controlată de niciun grup de interese altul decât cel al bucureștenilor", a declarat candidata PSD în deschiderea discuțiilor, după care reprezentanții Regiei de transport au prezentat principalele probleme cu care se confruntă.

"Situația gravă în care se găsește la ora actuală RATB este consecința directă a instabilității manageriale din ultimii ani, precum și a unor decizii îndoielnice de ordin politic, prin care anumite grupuri de interese au acționat în sensul eliminării de pe piață a operatorului public de transport în comun. Până la finalul anului, Regia trebuie să se transforme în societate comercială, pentru a se putea încadra în cerințele Comisiei Europene în materie. Subfinanțarea cronică a Regiei din ultimii 20 de ani, cu precădere din ultimii 10 ani, a dus la situații paradoxale. Astfel, deși numărul de autobuze prezente în trafic este subdimensionat față de nevoile reale, din cele 1.000 de autobuze ale RATB, în exploatare sunt mai puțin de 700, restul fiind ținute în garaj, descompletate, fiind folosite pentru piese de schimb, întrucât nu există în prezent posibilitatea alocării fondurilor necesare pentru reparații, în condițiile în care vehiculele au depășit perioada normată de exploatare și sunt ieșite din garanție", arată comunicatul de presă.

"Orice plan de rezolvare a problemelor traficului din București trebuie să se bazeze pe sistemul public de transport, care trebuie să devină o alternativă viabilă pentru folosirea autoturismului. Pentru asta însă, transportul public trebuie să ofere condiții decente și mai ales să fie funcțional, adică să existe trasee care să acopere toate nevoile cetățenilor, iar circulația autovehiculelor să se facă după un grafic care se respectă, astfel încât timpii de deplasare să fie previzibili", a declarat senatoarea Gabriela Firea la finalul întâlnirii. 

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy