Ce a făcut Geoană în SUA, referitor la funcția de secretar general NATO

mircea geoana
mircea geoana

Senatorul PSD Mircea Geoană a oferit, luni, pentru Mediafax, explicații legate de vizita întreprinsă recent în SUA, în contextul în care au apărut informații privind o eventuală candidatură a sa pentru postul de secretar general al NATO.

"M-am întors recent din America, unde am susţinut ca de fiecare dată interesul mai larg al României. Şi în întâlnirile de la Congres, şi în întâlnirile cu Administraţia Obama, şi în întâlnirea de la Pentagon sau cu cei din mediul academic american, am pledat ca Secretariatul General al NATO să revină în 2014 uneia dintre ţările nou aliate", a declarat Mircea Geoană, întrebat despre informaţiile privind o eventuală candidatură a sa la postul de secretar general al NATO.

Opţiunea referitoare la preluarea postului de către noii membri a fost analizată şi înainte de numirea în 2009 a lui Anders Fogh Rasmussen ca secretar general al NATO, când a fost luat în considerare rolul noilor aliaţi în structura de securitate transatlantică şi în războaiele din Irak şi Afganistan, a amintit fostul ministru de Externe.

"După mandatul lui Rasmussen, este normal ca opţiunea să revină în actualitate", a mai spus Geoană.

Informaţii privind o candidatură a lui Mircea Geoană la postul de secretar general al NATO au fost vehiculate în presa română, după ce site-ul DeCe News arăta, potrivit unor surse diplomatice, că în cancelariile occidentale a fost luată în discuție o eventuală candidatură a președintelui Traian Băsescu la aceeași funcție.

Întrebat despre acest subiect la România TV, premierul Victor Ponta a declarat că nu știe nimic despre posibilitatea ca Băsescu să vizeze funcția de secretar general al NATO, dar că „altcineva din România se gândea foarte serios să candideze la această funcţie”.

De altfel, Damon Wilson, vicepreşedintele executiv al Consiliului Altantic (grupul strategic american de promovare a politicilor NATO), a publicat pe contul său de Twitter o fotografie, în care apare alături de Mircea Geoană, cu precizarea „Un pretendent credibil la funcţia de secretar general al NATO”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel