Ce a convenit Predoiu cu ministrul albanez de Interne privind grupurile de crimă organizată care operează în Albania şi România

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne, a avut o întâlnire cu omologul său din Albania, Taulant Balla, la Comisia ONU privind Stupefiantele (CND).

'Întâlnirea bilaterală dintre ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, şi omologul său albanez, Taulant Balla, la Comisia ONU privind Stupefiantele - consolidarea cooperării în combaterea traficului de droguri şi migraţiei ilegale

În cadrul segmentului la nivel înalt al Comisiei ONU privind Stupefiantele (CND), organizat în perioada 14 - 15 martie 2024 la Viena, ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a avut o întrevedere bilaterală cu omologul său albanez, domnul Taulant Balla.

În cadrul discuţiilor, cei doi oficiali au evidenţiat necesitatea consolidării relaţiilor dintre UE şi statele din Balcanii de Vest pentru a răspunde eficient provocărilor de securitate din regiune, inclusiv traficului de droguri şi migraţiei ilegale.

A fost exprimat interesul comun pentru stabilirea celor mai bune modalităţi de cooperare în vederea detectării şi anihilării grupurilor criminale organizate care facilitează migraţia ilegală pe ruta Balcanilor de Vest şi est-mediteraneeană.

Ministrul Predoiu a apreciat implicarea guvernului albanez în lupta împotriva traficului de droguri şi, având în vedere caracterul transfrontalier al acestei infracţiuni, a convenit cu ministrul Balla asupra întăririi cooperării regionale, prin intensificarea schimbului de date şi informaţii operative.

"Am convenit cu ministrul albanez de Interne să extindem colaborarea dintre ministerele noastre pentru combaterea grupurilor de crimă organizată care operează în Albania şi România. Şefii Poliţiilor naţionale se vor întâlni pentru a organiza aspectele tehnice ale acestei colaborări. Combaterea crimei organizate, a traficului de droguri şi persoane, a migraţiei ilegale sunt priorităţi comune şi vom colabora prin schimb de informaţii, echipe mixte şi acţiuni poliţieneşti comune pentru combaterea acestui fenomen", a declarat Cătălin Predoiu la finalul întâlnirii.

De asemenea, demnitarul român i-a transmis omologului său susţinerea României pentru parcursul european al statului partener şi disponibilitatea de sprijin pe palierul afacerilor interne.', conform unui comunicat de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel