CDC: Trecerea prin boală ar fi oferit o IMUNITATE mai puternică decât vaccinarea în timpul valului Delta

CDC: Trecerea prin boală ar fi oferit o IMUNITATE mai puternică decât vaccinarea în timpul valului Delta / Foto: Pixabay
CDC: Trecerea prin boală ar fi oferit o IMUNITATE mai puternică decât vaccinarea în timpul valului Delta / Foto: Pixabay

Trecerea prin boală ar fi oferit o imunitate mai puternică decât vaccinarea în timpul valului Delta, potrivit cercetătorilor.

Trecerea prin boală a oferit o protecție mai bună decât vaccinarea împotriva Covid-19 în timpul valului Delta, au spus autoritățile federale din domeniul sănătății din SUA, citând cercetări care arată că atât vaccinurile, cât și recuperarea după COVID au oferit o apărare semnificativă, scrie The Wall Street Journal.

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA a anunțat că datele de la 1,1 milioane de cazuri de Covid-19 din California și New York, înregistrate anul trecut, au arătat că persoanele nevaccinate și care nu au contractat anterior Covid-19 se confruntă cu un risc mult mai mare decât persoanele care au trecut prin boală şi oamenii care fuseseră vaccinați.

„Înainte de varianta Delta, vaccinarea Covid-19 a avut ca rezultat o protecție mai bună împotriva unei infecții ulterioare decât imunitatea naturală”, a spus epidemiologul CDC Benjamin Silk. „Când ne uităm la perioada vară și toamnă 2021, când Delta a devenit predominantă în această țară, totuși, imunitatea natural oferă acum o protecție mai mare.”

Cercetarea nu s-a aplicat la valul actual de Omicron.

A treia doză de vaccin de la Pfizer protejează împotriva Omicron

A treia doză de vaccin ARNm de la Pfizer-BioNTech împotriva SARS-CoV-2, administrat după două doze ale acestui vaccin sau după două doze de CoronaVac (cu virus inactiv), oferă protecţie împotriva variantei Omicron, relatează EFE.

Este ceea ce au demonstrat două studii publicate săptămâna aceasta de Nature Medicine după analizarea răspunsului anticorpilor la infecţie de către persoanele vaccinate sau trecute prin boală. Primul dintre ele, realizat de cercetători de la Universitatea din Hong Kong pe un grup de 30 de persoane cu vârsta medie de 48,9 ani a analizat diferenţele dintre răspunsurile anticorpilor la infecţia originală sau la varianta Omicron.

Cercetătorii au descoperit că două doze de vaccin de la Pfizer sau CoronaVac ofereau puţină imunitate anticorpilor neutralizanţi împotriva infecţiei cu Omicron, inclusiv la o lună după vaccinare. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel