CCR, sesizată de premierul Dăncilă. Chirieac, observații cheie

Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă
Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă

Întârzierea cu care președintele Klaus Iohannis numește cei doi miniștri noi în cabinetul Dăncilă a făcut ca premierul să sesizeze Curtea Constituțională.

Situația inedită pe scena politică, referindu-ne și la faptul că mai sunt câteva zile până când România va prelua președinția Consiliului UE, dar și la anunțul președintelui, care a spus că și-ar putea anunța decizia chiar și peste trei luni și doar după soluția dată de CCR, a fost comentată de analistul politic Bogdan Chirieac la România Tv.

”Nu cred că CCR se va mișca repede, pentru că nu are cum. În ultimii ani, Curtea Constituțională lucrează mai mult decât parlamentul și decât Guvernul. Apoi, sunt zilele astea libere, deoarece - ca de obicei - guvernul socialist a avut grijă să închidă țara, iar domnul Iohannis va folosi absolut orice prilej pentru a-și cultiva greva prezidențială și pentru a împiedica buna funcționare a Guvernului.

Deci, dacă a spus trei luni, eu nu exclud să fie chiar trei luni, să știți! Faptul că nu se face nimic în perioada asta la infrastructură și la dezvoltare, deci la ministerele cu fonduri mari, cu proiecte, nu-l interesează pe domnul președinte Iohannis. Chiar nu-l interesează chestiunea asta”, a explicat Chirieac.

”În acest moment, Klaus Iohannis vrea un Guvern al său”, a mai precizat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel