CCR, răspuns pentru Ministerul Muncii privind alocațiile diferenţiate pentru copii

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a precizat, miercuri, că a primit răspunsul de la Curtea Constituțională la adresa prin care solicita lămuriri cu privire la faptul dacă alocaţia de stat pentru copii este un drept universal egal sau aceasta poate fi acordată diferenţiat, în funcţie de veniturile unei familii.

"Am primit răspunsul din partea Curții Constituţionale, în care se precizează că aceasta nu se poate antepronunţa pe iniţiative legislative care sunt în curs de elaborare. Deci, nu avem în momentul de față posibilitatea de a avea un punct de vedere din partea CCR pe o intenție a Guvernului de a elabora un pachet de servicii integrate pentru suportul acordat familiei și copilului din care face parte și această componentă, această măsură, alocația de stat. 

Legea trebuie să fie adoptată, după care CCR poate fi sesizată asupra uneia dintre articolele din proiectul dee lege adoptat și acest lucru se poate întâmpa înainte de promulgare", a precizat ministrul Plumb. 

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a anunţat, în 26 mai, că va transmite o adresă prin care solicită Curţii Constituţionale lămuriri cu privire la faptul dacă alocaţia de stat pentru copii este un drept universal egal sau aceasta poată fi acordată diferenţiat, în funcţie de veniturile unei familii.

Această decizie a fost luată după ce Parlamentul a adoptat o lege cu amendamentul PNL de dublare a alocaţiilor pentru copii de la 42 lei la 84 lei.

Ministerul Muncii cere opinia CCR. Tema: alocații diferenţiate pentru copii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel