CCR: Ponta poate candida la Președinție. Constestația lui Funar, respinsă

ccr
ccr

Curtea Constituțională a României a respins contestația depusă de Gheorghe Funar împotriva candidaturii premierului Victor Ponta la Președinție. Funar, candidat independent la alegerile prezidențiale, a făcut sesizarea ca urmare a declarațiilor președintelui Băsescu, potrivit cărora Ponta a fost simultan procuror și ofițer acoperit în perioada 1997-2001.

Gheorghe Funar susține că Victor Ponta este și în prezent ofițer activ, fapt care reprezintă o încălcare a Constituției.

Președintele Curții Constituționale a României, Augustin Zegrean, a declarat că forul pe care îl conduce are puterea de a bloca orice candidatură în faza campaniei prezidențiale. "Altfel de ce s-ar mai face contestaţie la noi? În principiu, e posibil, d-aia vin la noi, nu? (...) Despre ce se va intâmpla vorbim dacă are ce să se întâmple", a spus Zegrean.

Gheorghe Funar susține că a analizat "un pasaj din lege care precizează că în cazul cadrelor militare active, lor le este interzis să candideze. Eu astăzi pe surse am aflat, și dumneavoastră dispuneți de mai multe informații, că domnul Victor Viorel Ponta s-ar putea să fie ofiter activ în continuare. Dacă este așa, în baza legii din 1995, este interzis să candideze la funcția de președinte al României. Rămână Curtea să afle adevărul".

Candidat la Președinție: Ponta e ofițer activ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel