CCR: Fără referendum în ziua alegerilor locale. Ponta, scenariu exploziv

Fostul premier Victor Ponta lansează un scenariu propriu cu privire la acțiunile care vor urma loc după ce magistrații Curții Constituționale au decis că ordonanţa de urgenţă a guvernului care permite organizarea referendumului local la aceeaşi dată cu alegerile locale este neconstituţională.

"După odioasa și neconstituționala Ordonanță de Urgență "Prună" de modificare a peste 150 articole din Codul Penal și Codul de Procedură Penală (că tot își pun poalele în cap în fiecare zi toate gorgoaiele spunând că noi vrem să modificăm Codurile), acum a venit o nouă lovitură - normal că modificarea legii referendumului prin ordonanță a Guvernului e greșită!

Sunt convins că de azi încep următoarele acțiuni:

1. Tapalagă, Digi24 și toți ceilalți "luptători pentru statul de drept" din presă vor scrie articole fulminante de sancționare a acestui abuz;

2. Tovarășa Gorghiu Dej și tovarășul Blaga Vameșul vor cere imediat demisia Guvernului;

3. DNA va începe urmărirea penală contra primarului Ilie Bolojan, care a făcut trafic de influență la Madam Prună să dea ordonanță ca să obțină foloase nepatrimoniale constând în voturile de pe 5 iunie;

4 - Ambasadorul SUA va lua poziție (în mod corect), arătând că modificarea prin ordonanță a Guvernului a legii Referendumului, cu câteva săptămâni înainte de alegeri, nu respectă în niciun caz standardele unui stat de drept;

5. Pe Facebook va începe mobilizarea tinerilor "frumoși și liberi" care vor protesta în Piața Victoriei față de acest abuz de putere sancționat (din fericire) foarte prompt de către CCR;

6. ONG-urile din faimoasa societate "civilă" vor scrie imediat scrisori de protest către Comisia Europeană, Parlamentul European și ambasadele aflate în București, demascând aceste grave încălcări ale normelor democratice.

Dvs. ce credeți? Vor avea loc aceste acțiuni firești într-o societate democratică? Sau nu se va întâmpla ABSOLUT NIMIC din simplul motiv că această ordonanță neconstituțională a fost adoptată de Guvernul "Lui" și nu de guvernul "Nostru"?!
Dubla măsură este din păcate singura lege care se mai aplica azi în România! Legea bunului-simț a fost abrogată prin Ordonanță de Urgență!", a scris, joi, pe Facebook, Victor Ponta.

CCR: OUG care permite organizarea referendumului local la aceeaşi dată cu alegerile locale, neconstituţională

Reamintim că, astăzi, Curtea Constituţională a României (CCR) a admis sesizarea Avocatului Poporului privind Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului care permite organizarea şi desfăşurarea referendumului local la aceeaşi dată cu alegerile locale, cu utilizarea aceloraşi secţii de votare, birouri electorale de circumscripţie şi ştampile.

CCR a discutat joi excepția de neconstituționalitate ridicată de Avocatul Poporului la dispozițiile OUG 15/2016 pentru modificarea Legii 3/2000 privind organizarea și desfășurarea referendumului.

Potrivit unor surse, neconstituționalitatea actului normativ a vizat lipsa urgenței și a cazului extraordinar în adoptarea lui, potrivit Agerpres.

Pe 19 mai, Avocatul Poporului anunța că a sesizat CCR cu excepția de neconstituționalitate referitoare la OUG 15/2016, adoptată pe 11 mai și publicată în Monitorul Oficial pe 12 mai, și care are ca obiect completarea Legii privind organizarea și desfășurarea referendumului, în sensul de a permite organizarea și desfășurarea referendumului local la aceeași dată cu alegerile locale, cu utilizarea acelorași secții de votare, birouri electorale de circumscripție și ștampile electorale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel