CCR, decizie numire miniștri. Nicolicea, despre Iohannis: Are dreptul

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Eugen Nicolicea a explicat, miercuri, la Antena 3, ce se poate întâmpla acum, după decizia CCR privitoare la demisia și numirea miniștrilor. 

Eugen Nicolicea a susținut, la Antena 3, că există două ipoteze în privința numirii a doi noi miniștri pentru Ministerul Dezvoltării Regionale și pentru Ministerul Transporturilor. Curtea Constituțională a României a transmis astăzi poziția sa în cazul sesizării Guvernului cu privire la existenţa unui conflict juridic între Executiv şi Klaus Iohannis, referitor la remanierea guvernamentală. Mai exact, din minută reiese faptul că președintele nu ar putea refuza demisiile, însă nu se specifică obligația de a accepta propunerile pentru cele două ministere.  

Citește și: Demisii miniștri. Iohannis, obligat de CCR să ia act! MINUTA

"A introdus o chestiune nouă"

"Imediat după refuzul de vacantare a locurilor în cazul unei demisii prima dată și în cazul unei provocări am spus că președintele a introdus o chestiune nouă și anume refuzul revocării și vacantării locurilor.  De ce spun acest lucru? Pentru că avem deciziile Curții anterioare care sun ce se întâmplă în cazul în care faci o primă propunere și e refuzată și a doua și acest lucru era tranșat. E foarte important, Curtea a tranșat, în cazul revocării și încetării funcției de ministru, președintele este obligat să ia act. Acum vin două ipoteze, știți că la început a fost revocare și apoi a fost demisie, și acum să spună că acea propunere a fost prima dată în cazul unei revocări și prin urmare acum este alt caz și acum este iarăși prima dată și are dreptul să mai refuze o dată. Deci în varianta cea mai rea, mai are dreptul o dată să mai refuze o dată propunerile pe care le avem, dar a doua oară, când vine a doua propunere, conform deciziilor Curții, nu mai poate să refuze pentru că a doua propunere este în responsabilitatea premierului", a declarat Eugen Nicolicea.

Citește și: Iohannis - Guvern. CCR a tranșat războiul remanierii!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel