CCR, decizie în cazul preşedintelul Senatului. Tăriceanu: Este o palmă pe obrazul domnului Meleşcanu

Loredana Brumă / 22 ian 2020 / 17:18 Salveaza PDF Comentarii

Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că decizia Curţii Constituţionale referitoare la preşedintele Senatului reprezintă 'o palmă pe obrazul lui Teodor Meleşcanu' care 'nu ar fi trebuit să accepte să intre în joc'.

'Curtea Constituţională am constatat că ne-a dat dreptate în sesizarea pe care am făcut-o, care în esenţă se referea la nelegalitatea alegerii domnului Meleşcanu funcţia de preşedinte al Senatului şi vreau să subliniez acum următorul lucru: doamna Dăncilă, pe lângă faptul că a făcut un lucru imoral prin decizia de a-l propune pe domnul Meleşcanu preşedinte al Senatului, a făcut şi un lucru nelegal după cum se vede. Rămâne sigur să tragă, poate, învăţămintele pentru mai departe. Ceea ce pe mine mă preocupă în acest moment este cu referire la toate actele oficiale ale Senatului care au fost semnate de domnul Meleşcanu în calitate de preşedinte, constatând de către Curtea Constituţională că nu a fost ales legal. Nu am analizat acest lucru, dar fac această constatare că este o problemă serioasă, care nu poate fi scăpată din vedere', a declarat Tăriceanu, miercuri, după şedinţa Delegaţiei Permanente a ALDE.

Întrebat dacă demisia lui Meleşcanu ar trebui să fie imediată sau acesta să aştepte motivarea Curţii, aşa cum a anunţat, Tăriceanu a răspuns: 'Eu cred că CCR a dat un semnal foarte clar. CCR nu face gesturi politice, dar ceea ce se întâmplă astăzi este o palmă pe obrazul domnului Meleşcanu care nu trebuia să accepte să fie nominalizat şi să intre în acel joc. Dacă vrea să aştepte şi a doua palmă, nu are decât'.

Referindu-se la susţinerea unui candidat pentru preşedinţia Senatului, liderul ALDE a precizat: 'Să vedem cine îşi depune candidaturile. În momentul de faţă nu avem grup la Senat şi vom analiza'. Miercuri, CCR a stabilit că este neconstituţională alegerea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului. Plenul Curţii s-a pronunţat asupra sesizării de neconstituţionalitate a dispoziţiilor Hotărârii Senatului 36/2019 pentru alegerea preşedintelui Senatului, sesizare formulată de 33 de senatori. Teodor Meleşcanu a declarat, ulterior deciziei CCR, că îşi va asuma prerogativele pe care le are în acest moment până la publicarea în Monitorul Oficial al României a deciziei Curţii în cazul său şi a motivării acesteia, relatează Agerpres. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25