CCR a validat Statutul militarilor, ”actul de trădare națională”

Băsescu Armată
Băsescu Armată

Judecătorii Curții Constituționale a României au respins excepțiile invocate de parlamentarii PDL, care au acuzat Parlamentul că a adus legii modificări care nu erau prevăzute în cererea de reexaminare trimisă de președintele Traian Băsescu. Într-o conferință de presă ținută pe 21 martie, șeful statului a retrimis legea Legislativului, acuzând că schimbările ce i se aduc reflectă un act de trădare națională sau o profundă prostie.

Judecătorii CCR au soluționat obiecția de neconstituționalitate ridicată de cei 25 de parlamentari democrat-liberali privind introducerea art. 86, alin. 22. ”În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu unanimitate de voturi, a respins obiecţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor articolului unic pct.5 din Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr.80/1995 privind statutul cadrelor militare, prin care se introduce art.86 alin.(22), în raport cu criticile formulat”, arată CCR.

Decizia se va publica în Monitorul Oficial, este general obligatorie, definitivă și va fi transmisă președintelui României.

Traian Băsescu a retrimis Legea Statutului Cadrelor Militare spre reexaminare Camerei Deputaților pe 21 martie. Atunci într-o conferință de presă, șeful statului a spus că legea este ”ori un act de trădare națională și sunt responsabil de ce spun - ori un act care vădește o profundă prostie”. Dacă ar fi ales să promulge legea, argumenta Băsescu, ar fi însemnat ”decapitarea” armatei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel