CCR a DECIS în câte tururi vor fi alegerile locale

CCR a dat o decizie finală privind alegerile locale 2016.

Curtea Constituţională a României a respins toate sesizările aflate pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri cu privire la alegerile locale.

Judecătorii CCR au respins atât excepţiile de neconstituţionalitate privind impunerea unui număr minim de semnături pentru depunerea candidaturilor, cât şi cele care contestau alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin.

Jurnalistul Liviu Avram a pledat, miercuri, în şedinţa CCR, pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin, afirmând că admiterea excepţiei de neconstituţionalitate nu ar însemna o schimbare a jurisprundenţei Curţii, în timp ce procurorul a cerut respingerea excepţiei ca fiind neîntemeiată.

Judecătorii constituţionali au discutat şi alte 50 de sesizări privind organizarea alegerilor locale, majoritatea privind numărul de semnături necesare pentru depunerea candidaturilor. Printre cei care au ridicat excepţii de neconstituţionalitate privind alegerile locale sunt şi partidul M10 condus de Monica Macovei, deputatul Daniel Fenechiu, PMP, Partidul Verde, PRM, Partidul 200 pentru Bucureşti, PACT, PSRO, Sebastian Bodu sau Partidul Pirat.

Cel mai multe sesizări au fost însă ridicate şi în legătură cu alegerea primarilor într-un singur tur.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel