Urmărește emisiunea live


CCIR. Summit de Investiții SelectUSA – Domenii românești de TOP în atenția SUA

Manifestare de prestigiu la Camera de Comerț și Industrie a României, unde joi a fost gazda „Seminarului de Informare privind Summit-ul de Investiții SelectUSA", seminar organizat în parteneriat cu Serviciul Comercial din cadrul Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București.

Tema seminarului a fost prezentarea detaliilor care privesc  organizarea și participarea la ediția din acest an a Summit-ului de Investiții SelectUSA, care se va desfășura în perioada 20–22 iunie 2018, la Washington DC.

Cristina Ciocîrlă, Invest România, a transmis mesajul Secretarului de Stat din Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Paula Pîrvănescu: „Pentru a capitaliza prezența autohtonă la SelectUSA, Invest Romania va organiza, în perioada proximă a acestui eveniment, alături de CCIR, Camera de Comerț Chicago și beneficiind de sprijinul Ambasadei SUA la București, un forum de afaceri la Chicago care să ofere posibilitatea firmelor autohtone de a stabili întâlniri de afaceri și potențiale parteneriate de succes cu companii americane".

Software și IT&C, industria aerospațială, industria auto, produse farmaceutice, produse chimice, bunuri de larg consum, energie, protecția mediului înconjurător, servicii financiare, logistică și transporturi, mașinării și echipamente, industria textilă și turismul au fost principalele domenii vizate de partenerii din SUA.

Virgil Goagă, director Departamentul Relații Externe din cadrul CCIR, a ținut să sublinize importanța investițiilor chiar și atunci când vine vorba de USA: „Pentru mine, reprezentanții companiilor românești care vor să-și extindă afacerile pe piața americană și se îndreaptă către SelectUSA, sunt conquistadorii moderni ai României, pe care CCIR îi susține în toate demersurile lor în cucerirea de noi teritorii, prin afaceri sustenabile și durabile".

La rândul său, Joshua Burke, atașat comercial în cadrul Ambasadei SUA la București, a subliniat cele trei priorități ale departamentului comercial din cadrul ambasadei SUA la București: „În primul rând, urmărim să promovăm exporturile din SUA, (...) în al doilea rând, suntem angajați în atragerea de investitori străini către SUA, sarcină care ne-a fost delegată de Congresul american. Prin urmare, unul din scopurile noastre principale este să lucrăm direct cu potențialii investitori și să încercăm să aducem expertiza, capitalul și experiența antreprenorilor din România către SUA. Cea de-a treia prioritate este diplomația comercială și promovarea afacerilor americane în afara granițelor".

Ce reprezintă SelectUSA

Patronat de Administrația pentru Comerț Internațional (International Trade Administration) din cadrul Departamentului Comerțului,

SelectUSA este patronat  de Administrația pentru Comerț Internațional (International Trade Administration) din cadrul Departamentului Comerțului, având scopul de a promova și facilita investițiile în Statele Unite, coordonând agențiile guvernamentale federale din domeniu pentru a constitui unicul punct de contact cu investitorii.

De asemenea, SelectUSA sprijină organizațiile pentru dezvoltare economică să concureze la nivel mondial pentru obținerea de investiții furnizând informații, o platformă de marketing internațional și susținere.  SelectUSA ajută investitorii să găsească informațiile de care au nevoie pentru a lua decizii, să intre în contact cu persoanele adecvate la nivel local, să urmărească sistemul federal de reglementare și să găsească soluții la situațiile ce implică guvernul federal.

Pentru mai multe informații privind programul SelectUSA se poate accesa site-ul www.selectusa.gov

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel