CCIR, partener de încredere pentru reprezentanții Corpului Diplomatic acreditați la București

Crişan Andreescu / 06 feb 2019 / 17:11 Salveaza PDF Comentarii
Mihai Daraban, președintele CCIR
Mihai Daraban, președintele CCIR

Seară de gală, marți, cu ocazia recepției anuale organizate de  Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) în onoarea Corpului Diplomatic acreditat la București, o tradiție  de mai bine de un deceniu, care marchează reușitele din plan economic datorate eforturilor diplomatice.

CCIR, partener  de încredere pentru  reprezentanții  Corpului Diplomatic acreditați la București

Evenimentul, organizat  în Sala Ministerului Culturii și Identității Naționale, vine ca o recunoaștere a implicării reprezentanților Corpului Diplomatic acreditat la București în susținerea dezvoltării relațiilor comerciale bilaterale și stimularea investițiilor. În acest sens, reprezentanții Corpului Diplomatic au găsit un partener de încredere în CCIR, prin organizarea de forumuri, seminarii și misiuni economice în vederea facilitării accesului mediului de business la informație și promovare, oferind totodată posibilitatea de a stabili noi contacte, prin întâlniri B2B.

Lazăr Comănescu, Mihai Daraban și Hans Klemm, ambasadorul SUA la București

Mihai Daraban, președintele CCIR, a mulțumit ambasadorilor și reprezentanților misiunilor diplomatice pentru implicarea în consolidarea și intensificarea cooperării economice bilaterale și a menționat principalele acțiuni care au marcat anul 2018.

"În septembrie, anul trecut, a avut loc la București prima ediție a Forumului de Afaceri, desfășurat în marja celei de-a treia ediții a Summitului „Inițiativa celor Trei Mări", organizat de Administrația Prezidențială și Camera de Comerț și Industrie a României. La eveniment au participat președinții României, Poloniei, Austriei și Croației precum și președinți de Camere de Comerț Naționale, oficiali guvernamentali din statele partenere în cadrul Inițiativei, din celelalte state membre UE, din Statele Unite ale Americii, din Balcanii de Vest, Republica Moldova, Ucraina și Georgia, reprezentanți ai Comisiei Europene și ai instituțiilor financiare europene și internaționale, precum și reprezentanți ai mediului economic și academic. (...) Totodată, trebuie să menționez promovarea, în rândul comunităților de afaceri românești, a Acordului UE-Japonia și impactul acestuia asupra cooperării bilaterale România – Japonia. De asemenea, țin să mai amintesc și Forumul multisectorial de afaceri, organizat cu contribuția CCIR, în marja vizitei de stat în Italia a Președintelui României, precum și importante evenimentele organizate cu contribuția Ambasadei Statelor Unite", a ținut să menționeze președintele CCIR.

La rândul său, Radu Oprea, ministrul pentru mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat, a menționat că traversăm o perioadă cu multe provocări: "Brexit, tensiunile geostrategice, mandatul Președinției Consiliului Uniunii Europene, definirea următorului cadru financiar multianual, asigurarea creșterii economice pe termen lung".

Mihai Daraban, președintele CCIR, alături de Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat

"Mesajul meu adresat reprezentanților Camerei de Comerț și Industrie a României este să continue pe același drum ca exemplu de bune practici. În baza strânsei colaborări cu CCIR, transmitem nevoile noastre în ceea ce privește internaționalizarea business-ului românesc. Avem interese comune, de a disemina cele mai bune practici de afaceri, de a promova antreprenoriatul și inovația și de a încuraja modelele de afaceri care duc la creștere pe termen lung. Camerele de Comerț reprezintă un element esențial în efortul nostru de a promova România în străinătate ca un actor puternic și competitiv", a mai declarat Radu Oprea.

CCIR onorează contribuţia reprezentanţelor diplomatice din anul 1864

Camera de Comerţ şi Industrie a României organizează anual un eveniment devenit tradiție – Recepţia în onoarea Corpului Diplomatic acreditat la Bucureşti. Prin acest eveniment, CCIR onorează contribuţia reprezentanţelor diplomatice din anul 1864, când diplomaţii străini din Bucureşti au făcut demersuri pe lângă domnitorul Alexandru Ioan Cuza pentru promulgarea primei legi a Camerelor de Comerţ din Principatele Unite, semnată la 30 septembrie 1864.

Vezi si: Mihai Daraban, la Adunarea Extraordinară a Eurochambres, cerință majoră prin programele europene pentru CCIR

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22