CCIR - Federația Camerelor de Comerț și Industrie din Pakistan, Memorandum de înțelegere

Memorandumul a fost semnat de către secretarul general al CCIR, Ovidiu Silaghi, și Ambasadorul Republicii Islamice Pakistan în România, E.S. dl. Zafar Iqbal
Memorandumul a fost semnat de către secretarul general al CCIR, Ovidiu Silaghi, și Ambasadorul Republicii Islamice Pakistan în România, E.S. dl. Zafar Iqbal

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a semnat, azi, 10 ianuarie, un Memorandum de Înțelegere cu Federația Camerelor de Comerț și Industrie din Pakistan, în vederea consolidării relațiilor de afaceri și dezvoltarea cooperării economice dintre cele două state. 

Memorandumul a fost semnat de către secretarul general al CCIR, Ovidiu Silaghi, și Ambasadorul Republicii Islamice Pakistan în România, E.S. dl. Zafar Iqbal, în prezența ministrului Economiei,  Florin Spătaru, și a ministrului de externe al Republicii Islamice Pakistan, Makhdoom Shah Mahmood Hussain Qureshi.

Semnarea acestui document se înscrie în eforturile CCIR de promovare intensă a cooperării economice cu Republica Islamică Pakistan, pe fondul unor relații politice excepționale. Memorandumul stabilește cadrul practic pentru dezvoltarea unor relații de afaceri mai puternice între România și Pakistan, precum și liniile directoare ale unei cooperări economice avantajoase pentru ambele părți. CCIR și Federația Camerelor de Comerț și Industrie din Pakistan vor face schimb de informații legate de practicile economice, de afaceri și, totodată, referitoare la legile și reglementările relevante aplicabile în România și în Pakistan. De asemenea, vor fi organizate forumuri de afaceri și alte evenimente economice, pentru dinamizarea schimburilor comerciale bilaterale. 

„Este deosebit de important atât pentru România, cât și pentru Pakistan ca cele două state să aibă o relație economică puternică, ținând cont de elementele de interes comun care, odată valorificate optim, vor determina creștere economică de ambele părți. CCIR sprijină internaționalizarea business-ului românesc cu accent pe statele non UE, acolo unde prezența antreprenorilor români este mai puțin vizibilă. Eforturile CCIR de a deschide noi piețe pentru mediul de afaceri românesc trebuie susținute însă și de către autoritățile din România prin restructurarea diplomației economice care, în momentul de față, nu mai răspunde în mod eficient cerințelor oamenilor de afaceri”, a declarat secretarul general CCIR, Ovidiu Silaghi.

“Prin semnarea acestui memorandum, se va oferi un sprijin substanțial companiilor românești și pakistaneze care doresc să investească în cele două state. De-a lungul timpului, am avut o relație excelentă cu Camera de Comerț și Industrie din România, iar acest memorandum este o concretizare a acestei stări de fapt. Sperăm ca lucrurile să revină la normal cât mai curând, iar companiile pakistaneze să-și reia participarea tradițională la târgurile și expozițiile organizate de partea română. România este o destinație de afaceri importantă pentru noi. În 2021, de exemplu, Pakistan a importat produse agricole de peste 27 de milioane de euro și a exportat către România materiale textile de peste 15 milioane de euro”, a declarat președintele Federației Camerelor de Comerț și Industrie din Pakistan, Ambasadorul Republicii Islamice Pakistan în România, E.S. Zafar Iqbal.

În același context, ministrul de externe al Republicii Islamice Pakistan, dl. Makhdoom Shah Mahmood Hussain Qureshi, a făcut un apel către SistemulCameral din România pentru a promova intens cooperarea dintre cele două state la nivel economic, astfel încât mediul de afaceri atât cel din România, cât și cel din Pakistan să beneficieze la potențial maxim de oportunitățile de business.

Peste 300 de firma pakistaneze, active în România 

Potrivit datelor ONRC, valoarea totală al schimburilor comerciale România-Pakistan, era de 87,98 milioane de euro, la sfârșitul anului 2020 și de 66,17milioane de euro la sfârșitul lunii august 2021. La nivelul lunii noiembrie 2021, în România activau un număr de 324 companii pakistaneze, cu o valoare totală a capitalului social subscris de 9,6 milioane de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel