CCIB va organiza un forum de afaceri româno-coreean, pe 3 septembrie

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) va organiza pe 3 septembrie un forum de afaceri româno-coreean şi, în perioada 3-5 septembrie, o expoziţie industrială dedicată colaborării dintre cele două ţări, potrivit unui comunicat de presă. 

Sorin Dimitriu, preşedintele CCIB, a avut o întrevedere cu Kim Yong Ho, noul ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Coreea în România. Principalul obiectiv al întâlnirii a vizat identificarea unor modalităţi concrete de dezvoltare a relaţiilor economice şi comerciale bilaterale, în condiţiile în care, potrivit strategiei de relaţii externe a Camerei bucureştene, abordarea Asiei de Sud şi de Est reprezintă o prioritate.

În acest context, Sorin Dimitriu a informat oaspeţii cu privire la implicarea Camerei bucureştene în buna desfăşurare a primei Expoziţii Industriale Coreea - România (3-5 septembrie, platforma din faţa Sălii Polivalente) şi la organizarea de către CCIB, la data de 3 septembrie, la sediul său, a unui Forum de afaceri româno-coreean, în marja expoziţiei amintite. Delegaţia coreeană include reprezentanţi a 34 firme ce activează în industria farmaceutică, industria produselor cosmetice, domeniul echipamentelor medicale, produselor şi suplimentelor alimentare, industria uşoară, industria chimică, industria energetică, construcţii şi materiale de construcţii, echipamente pentru agricultură, purificarea apei şi aerului.

Potrivit preşedintelui CCIB, cu acest prilej va avea loc semnarea acordurilor de colaborare între Camera bucureşteană şi Korea - România Exchange Association şi, respectiv, Asociaţia Oamenilor de Afaceri Coreeni din România. În opinia lui Dimitriu, pe lângă desfăşurarea evenimentelor menţionate, organizarea unei 'Zile a oportunităţilor de afaceri' dedicată acestei ţări, dezvoltarea colaborării la nivel cameral, inclusiv prin semnarea unor acorduri de colaborare, precum şi pregătirea unei misiuni economice în Republica Coreea pot reprezenta paşi concreţi şi eficienţi în direcţia dezvoltării relaţiilor economice şi comerciale între cele două ţări.

Ambasadorul coreean, aflat la prima sa întâlnire cu o instituţie din sistemul cameral românesc, a vorbit despre interesul oamenilor de afaceri coreeni pentru colaborarea cu parteneri din ţara noastră, a exprimat întreaga deschidere faţă de proiectele prezentate de preşedintele CCIB şi a punctat faptul că România are un potenţial economic important şi că există oportunităţi de cooperare nu numai în domeniul comercial, ci şi în sectorul investiţiilor. În acest context, ambasadorul R. Coreea la Bucureşti a apreciat că evenimentele din perioada 3-5 septembrie pot constitui un moment important pentru impulsionarea dezvoltării cooperării bilaterale. În prima jumătate a anului 2019, valoarea schimburilor comerciale bilaterale a crescut cu 6,7% faţă de perioada similară din 2018, atingând 376,1 milioane de dolari, pe fondul evoluţiei pozitive a exportului românesc (141 milioane de dolari, +41,2%). În aceeaşi perioadă, importul din această ţară s-a redus cu 6,9%, ajungând la 235,1 milioane de dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel