Cazurile de Covid cresc și în Marea Britanie, pentru prima oară în ultimele câteva luni

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Polina Tankilevitch)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Polina Tankilevitch)

Infecțiile cu Covid au crescut pentru prima dată în două luni, în Marea Britanie.

Este probabil ca saltul să fi fost cauzat de creșteri ale cazurilor compatibile cu varianta originală Omicron BA.1, precum și variantele mai noi BA.4 și BA.5, potrivit Oficiului Național de Statistică din Marea Britanie (ONS).

Se estimează că un total de 989.800 de persoane au avut virusul săptămâna trecută, în creștere față de 953.900.

Toate cele patru națiuni au înregistrat o creștere a infecțiilor, deși ONS a descris tendința din Scoția și Țara Galilor drept „incertă”.

Omicron BA.1 este varianta originală a Omicron care a provocat o creștere a infecțiilor în Marea Britanie în decembrie și începutul lunii ianuarie.

BA.4 și BA.5 sunt variante mai noi care au fost clasificate recent de către Agenția de Securitate a Sănătății din Regatul Unit drept „variante îngrijorătoare” după ce analiza a constatat că ambele ar putea avea un „salt” față de BA.2.

În prezent, BA.2 rămâne tulpina dominantă în țară.

În Anglia, 797.500 de persoane au fost testate pozitiv pentru Covid-19 săptămâna trecută.

Numărul este în creștere săptămânală de la 784.100.

„În toate cele patru țări din Marea Britanie, procentul de persoane testate pozitiv pentru Covid-19 compatibile cu variantele Omicron BA.1, BA.4 și BA.5 a crescut în săptămâna încheiată la 2 iunie 2022”, a spus ONS.

Shanghai. 15 milioane de oameni sunt din nou în lockdown

Locuitorii din hanghai sunt din nou în lockdown, la scurt timp după ce au ieșit dintr-o carantină prelungită. 

La doar o săptămână de la încheierea unei perioade de două luni de lockdown, autorităţile din Shanghai au anunţat noi restricţii şi programe de testare în masă pentru coronavirus, măsurile instituite joi în districtul Mihang fiind extinse, începând de vineri, în alte şapte cartiere ale oraşului, informează agenţia DPA.

Unsprezece cazuri noi de COVID-19 au fost descoperite, ceea ce a condus la decizia de reintroducere a restricţiilor, scrie Agerpres. 

În acest weekend, cele opt districte vor fi supuse testării în masă, aproximativ 15 milioane de locuitori fiind din nou carantinaţi.

După testarea în masă, doar acele sectoare în care vor fi descoperite cazuri de COVID-19 vor continua să fie supuse restricţiilor.

Shanghai a ridicat ultimul şi cel mai controversat lockdown miercurea trecută, după două luni de restricţii care au întrerupt lanţurile de aprovizionare afectând ţări din întreaga lume.

China continuă să aplice strategia sa sanitară "zero COVID", ce constă mai ales în impunerea unor măsuri imediate de carantină şi lockdown după apariţia primelor cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Argentina a intrat în "al patrulea val" al pandemiei de COVID-19, a anunţat, luni, ministrul Sănătăţii, Carla Vizzotti, comentând statisticile medicale, ce arată o creştere cu 91% a numărului de cazuri noi în raport cu săptămâna precedentă, dar care nu se reflectă deocamdată într-o creştere a numărului de decese şi de spitalizări, informează AFP, citat de Agerpres.

"Astăzi, am intrat în al patrulea val de COVID-19 în Argentina, însă este un val care ne găseşte într-o situaţie complet diferită" de valurile precedente, a declarat Carla Vizzotti în timpul unei reuniuni a Consiliului Federal pentru Sănătate, la care au participat omologii ei din toate provinciile Argentinei, organizată în provincia Neuquen.

Cel mai recent bilanţ al noilor cazuri de COVID-19, devenit de acum săptămânal, a arătat duminică 33.989 de infectări noi, reprezentând o creştere cu 92% faţă de cele 17.646 cazuri raportate în săptămâna precedentă şi o creştere cu aproape 200% în raport cu ultimele trei săptămâni.

Graţie diverselor măsuri sanitare şi a ratei mari de vaccinare, "nu avem o creştere mare a deceselor şi a spitalizărilor la terapie intensivă, ceea ce reprezintă obiectivul nostru", a subliniat ministrul argentinian al Sănătăţii.

De fapt, numărul deceselor a scăzut: 47 de persoane au murit din cauza COVID-19 în ultimele şapte zile, faţă de cele 76 de decese raportate săptămâna precedentă. Rata de ocupare a paturilor de terapie intensivă a rămas modestă - 41%. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel