Cazuri COVID în politică, înainte de parlamentare. Chirieac: Campanie electorală mutilată. Toată conducerea PSD ar putea să intre în izolare

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat situația actuală de pe scena politică, după ce mai mulți lideri PSD au fost infectați cu coronavirus, în contextul în care urmează alegerile parlamentare.

"Asta se întâmplă când facem alegeri în pandemie. Săptămâna trecută, premierul Orban şi-a făcut testul şi s-a autoizolat. Săptămâna asta, toată conducerea PSD. Atunci când eşti în campanie electorală nu poţi lucra de acasă. Probabil că şi partidele ar trebui să adopte metoda companiilor private care sunt obligate să lucreze la locul de muncă, cu ture prelungite, o săptămână o tură, săptămâna următoare altă tură.

Pe de altă parte, ştim bine că în campanie electorală lucrul acesta nu este posibil şi atunci vom avea o campanie electorală mutilată, vom avea nişte alegeri nerelevante, aşa cum au fost alegerile locale acum. Sectorul 1 este emblema alegerilor locale din acest an din România. Mi-e teamă că parlamentarele vor fi la fel.

"Toată conducerea PSD ar putea să intre în izolare"

Nu poţi face alegeri la un asemenea nivel al pandemiei. Toată conducerea PSD ar putea să intre în izolare. Sau, mai rău, dacă  sunt infectaţi, la spital. Şi atunci cum facem cu alegerile? Şi repet: văd că virusul ăsta nu se duce numai la PSD. Ferească Dumnezeu! Ieri, un edil liberal a decedat. Fiindcă era în campanie, a contractat virusul şi s-a întâmplat ce s-a întâmplat", a spus analistul politic  Bogdan Chirieac, la Antena 3.

"Mi-e teamă că nu sunt semnale că se va întâmpla asta"

"Sunt liste cu 500 de parlamentari la fiecare partid. Nu ai cum să faci lucrul ăsta fără să te vezi cu omul la ochi. Nu se poate! Atunci, mai bine opreşti lucrurile astea deocamdată. Ai posibilitatea să amâni alegerile. Mi-e teamă că nu sunt semnale că se va întâmpla asta pentru că l-am auzit şi eu pe domnul președinte Iohannis. Dar, în acelaşi timp, ce facem? Săptămâna trecută a fost liderul PNL. Săptămâna asta este izolat liderul PSD. Domnul Dan Barna este numai pe internet. Să zicem că dânsul este oarecum în siguranţă", a mai spus analistul politic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel