Cazul Zegrean. Chirieac propune o lege specială pentru judecătorii CCR

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat, sâmbătă seară, la România TV, legat de faptul că fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean, și-a manifestat intenția de a candida la alegerile parlamentare pentru o funcție de senator din partea PNL.

"Cred că ar trebui dată o lege prin care dacă ai fost judecător în CCR, nu mai poți ocupa alte funcții în stat. Dl Augustin Zegrean este strâns legat de episodul din 29 iulie 2012, când 8,4 milioane de români au votat, iar voturile lor au fost aruncate la toaletă și s-a tras apa peste ele. După ce te-ai prezentat imparțial într-un asemenea moment istoric - a fost în România pentru prima dată după Revoluție când voința românilor a fost înfrântă de o manieră brutală, barbară, CCR a jucat un rol fundamental -, după ce ai ocupat această funcție și într-un asemenea moment, să te duci într-un partid politic face ca totul să miroasă foarte urât", a declarat Bogdan Chirieac.

Citește și: Radu Tudor: PNL sfidează milioane de români, dacă face acest gest

Fostul președinte al Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, vrea să fie din nou senator, astfel că a depus cerere să candideze la alegerile parlamentare pe listele organizaţiei PNL Bistriţa Năsăud.

La alegerile din 20 mai 1990, Augustin Zegrean a obținut un mandat de senator în județul Bistrița-Năsăud, din partea FSN. În legislatura 1990-1992 a fost vicepreședintele Comisiei Juridice a Senatului și membru al comisiei de redactare a Constituției României. Ulterior a devenit membru al PD. La alegerile din noiembrie 2004 a fost ales ca deputat de Bistrița-Năsăud pe lista PD. În această calitate, a fost membru în Comisia juridica de disciplină și imunități a Camerei Deputaților. În 2007 a fost numit judecător la Curtea Constituţională de preşedintele de atunci, Traian Băsescu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel