Cazul Timișoara. Ministerul Sănătății anunță anchetă. Șapte persoane internate

Ministerul Sănătății, anchetă după cazul din Timișoara. Șapte persoane sunt internate pentru investigații.

Ministerul Sănătății, prin Direcția de Sănătăte Publică Timiș, a demarat o anchetă după cazul de deratizare de la Timișoara și precizează că, în acest moment, sunt internați în spital pentru investigații 4 adulți și 3 copii, scrie Mediafax. 

„Reprezentanții DSP Timiș au prelevat probe de apă din locuințele persoanelor afectate în vederea determinărilor microbiologice și fizico – chimice în laboratorul instituției. Menționăm că inspectorii sanitari nu au putut lua legatura direct cu administratorul blocului și cu reprezentantul firmei de deratizare / dezinsecție, deoarece aceștia sunt interogați de organele abilitate, urmând ca acest lucru să aibe loc imediat ce va fi posibil", informează Ministerul Sănătății, printr-un comunicat de presă.

Control la societatea de deratizare/dezinsecție

Societatea de deratizare/dezinsecție a fost identificată și urmează să se efectueze un control pentru verificarea avizelor substanțelor biocide utilizate și a modului cum au fost administrate.

În ședința Comitetului pentru Situații de Urgență care a avut loc la Instituția Prefectului Timiș începând cu ora 14:00 s-a hotărât evacuarea întregului imobil.

„În prima etapă 45 de persoane care au fost evacuate și cazate într-un liceu timișorean au fost verificate din punct de vedere igienico – sanitar de către inspectori ai SCSP din cadrul DSP Timiș. Ancheta este în desfășurare", mai arată sursa citată.

În acest moment sunt internați 7 pacienți după cum urmează:

- 4 adulți (3 bărbați și o femeie) în Spitalul Clinic Județean de Urgență în secția de ATI, compartiment toxicologie, conștienți, cooperanti, sub supraveghere.
- 3 copii cu vârste între 2 și 8 ani în Spitalul de copii „Louis Țurcanu" și se află în stare bună.
Cifrele sunt in dinamică.

A fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă după tragedia care a avut loc la Timișoara, unde o femeie și doi copii au murit, după ce în bloc s-a făcut deratizare, potrivit șefului IPJ Timiș, Aurelian Alin Petecel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel