Cazul lui Gabriel Oprea, discutat miercuri la Biroul Permanent al Senatului

Senatorii sunt chemaţi din vacanţă, miercuri, pentru a discuta cererea de urmărire penală a lui Gabriel Oprea.

Codruț Olaru, adjunctul procurorului general, a transmis luni Senatului sesizarea DNA pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de Gabriel Oprea în legătură cu săvârșirea a două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul în perioada în care a deținut funcția ministerială.

"În conformitate cu dispozițiile art. 109 alin. 2 din Constituția României, art. 12 și art. 19 din Legea nr. 115/ 1999, art. 305 alin. 4 din Codul de procedură penală și a Deciziei nr. 270/ 10.03.2008 a Curții Constituționale, adjunctul procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a solicitat Senatului să formuleze cererea de efectuare a urmăririi penale față de Oprea Gabriel, fost viceprim-ministru pentru Securitate Națională și ministru al Afacerilor Interne, actual membru al Senatului, sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni de abuz în serviciu", se arată într-un comunicat al Parchetului General.

Cererea DNA a fost aprobată de Codruț Olaru, după ce procurorul general Tiberiu Nițu și primul său adjunct, Bogdan Licu, s-au abținut în acest caz.

Potrivit DNA, infracțiunea de abuz în serviciu constă în folosirea resurselor umane și materiale ale MAI pentru a asigura, în mod nelegal, însoțirea deplasărilor efectuate de ministru cu echipaje ale poliției rutiere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel