Cazul Lazăr, Tăriceanu anunță comisie de anchetă

Calin Popescu Tariceanu
Calin Popescu Tariceanu

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a transmis un mesaj de forță, astăzi, la Brașov, la marșul Demnității, dar a făcut și un anunț sumbru pentru Augustin Lazăr. 

”E un adevăr”

”Am credința că pentru a întreprinde ceva concret și bun, pentru a repara o nedreptate, trebuie în primul rând să stăm de vorbă cu victimele acelei nedreptăți. În cele trei decenii scurse la la revoltă, în afara aniversărilor, nu prea a stat nimeni de vorbă cu voi. Dar am făcut-o și atunci când am fost prim - ministru și o fac și acum și o voi face și în viitor. Măcar atât pot să fac pentru voi (n.r. revoluționarii din Brașov). Ați fost și sunteți oameni extraordinar de curajoși, al căror exemplu mă motivează și pe mine în lupta cu Securitatea și sistemul ei, atât de influent din păcate încă în România, prin moștenitorii și complicii ei. Și nu e o promisiune aceasta, este un adevăr” a spus Călin Popescu Tăriceanu. 

”Împreună putem și trebuie să reușim ca fiii securiștilor noștri să nu devină securiștii fiilor noștri! Acesta este legământul pe care îl fac împreună cu dumneavoastră, pentru o Românie liberă și democrată! Pentru o Românie ferită de abuzuri, pentru o Românie în care votul fiecărui cetățean contează împotriva statului paralel și a abuzurilor acestora”, a mai spus Tăriceanu.

Comisie de anchetă pentru cazul Lazăr


Liderul ALDE a precizat că va solicita o comisie de anchetă pentru cercetarea abuzurilor Securităţii şi a complicilor ei, considerând că nu poate rămâne fără efect „cazul Lazăr".

”Ştiu că sunteţi sătui de atâtea promisiuni şi eu nu vă fac niciun fel de promisiune. Eu obişnuiesc să spun ceea ce fac. Aşadar, cazul nu poate rămâne fără niciun efect, acum, după ce acesta a renunţat să mai solicite un nou mandat de procuror general. Dacă ne vom mulţumi numai cu atât, înseamnă că nu am învăţat nimic din această lecţie, care m-a făcut să mă întreb, încă o dată, cine este de fapt? Am credinţa că acesta nu este un caz izolat şi că şirul complicităţilor care a creat un adevărat complot, căruia i-aţi căzut încă o dată victimă voi, ca şi toţi cei persecutaţi politic în anii regimului Ceauşescu, este unul mult mai larg. De aceea, pentru a restabili adevărul, acum în ceasul al 12-lea, voi solicita înfiinţarea unei subcomisii de anchetă, fie în cadrul Comisiei juridice a Senatului, fie în cadrul Comisiei pentru cercetarea abuzurilor", a spus Tăriceanu.

Preşedintele ALDE a mai spus că o Comisie pentru cercetarea abuzurilor Securităţii şi a complicilor ei este necesară şi va avea drept scop „restabilirea adevărului, identificarea celor care au comis aceste abuzuri din postura lor de anchetatori ai Securităţii, magistraţi sau comandanţi de penitenciare. Şi nu numai a lor, dar mai ales a celor care din 1989 încoace, din poziţiile pe care le-au avut, au împiedicat ca victimele să-şi poată face dreptate, au secretizat abuziv, au ascuns sau chiar au distrus dosare".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel