Urmărește emisiunea live


CAZUL DUICU: PNL și PDL vor explicații de la ministrul Cazanciuc

Liderul PDL, Vasile Blaga, a anunțat, luni, că partidul său și PNL vor depune miercuri, la Camera Deputaţilor, o moţiune simplă prin care vor cere ca ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, să dea explicaţii în cazul Duicu, deoarece este extrem de important ca Parlamentul trebuie să știe exact ce a făcut premierul în acest caz.

"PDL şi PNL vor depune o moţiune simplă pe tema implicării politicului în justiţie în cazul Duicu. Îl vom chema pe domnul ministru al Justiţiei, Cazanciuc, să ne explice cum au stat lucrurile în cazul nominalizării doamnei Ponea, soţia fostului şef al IJP Mehedinţi, aflat în arest, pentru funcţia de procuror şef al secţiei judiciare a DNA. Rechizitoriul DNA arată clar că Victor Ponta şi PSD încearcă din răsputeri să politizeze instituţiile de aplicare a legii, Ministerul de Interne, Parchetul şi Ministerul Justiţiei", a declarat Vasile Blaga, potrivit Mediafax.

Citește și Klaus Iohannis, despre Victor Ponta: E o situație foarte GRAVĂ

Președintele democrat-liberalilor a arătat că Parlamentul trebuie să ştie exact ce a făcut premierul în cazul Duicu, dacă a avut loc o discuţie în biroul acestuia şi dacă a fost convocat şeful Poliţiei Române.

Citește și Mugur Ciuvică: Propaganda băsistă vrea să acopere mizeria asta

"Extrem de important este ca Parlamentul să ştie exact ce a făcut premierul în cazul Duicu. A avut o discuţie cu Adrian Duicu în biroul lui, l-a convocat în biroul lui pe şeful Poliţiei Române, ministrul Justiţiei a propus-o pe doamna Ponea ca şefă a secţiei judiciare a DNA? Acum înţelegem de fapt de ce domnul Ponta şi-a numit finul în funcţia de ministru al Justiţiei, pentru a executa ordinele, şi înţelegeţi zvonurile pe care dumneavoastră le-aţi promovat în presă privind o posibilă înlocuire a domnului Cazanciuc din funcţa de ministru al Justiţiei", a adăugat Blaga.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel