”Cazul Duicu ar putea fi cercetat de o comisie parlamentară”

Președintele PNL, Crin Antonescu, spune că este posibil ca parlamentarii să decidă formarea unei comisii speciale care să cerceteze modul în care șeful CJ Mehedinți, Adrian Duicu, își folosea influența politică pentru a-și impune un apropiat în centrala Ministerului de Interne.

Fragmente din referatul DNA arată că Duicu  și-a  folosit influența politică pentru ca șeful Poliției Mehedinți, Constantin Ponea, să fie promovat la nivel central în MAI. Social-democratul a negociat mutarea în biroul premierului cu șeful Poliției Române, Petru Tobă, în prezența lui Victor Ponta și cea a ministrului de Interne, Radu Stroe, mai spun procurorii.

Citește și: Antonescu: Am avut o convorbire telefonică cu Duicu

”Trebuie să strângem date, pentru că avem aceste afirmații ale lui Duicu surprinse în înregistrări, avem poziția premierului care neagă, poziția ministrului de Interne care nu-și amintește, arătând textul că pe la cabinetul premierului e pelerinaj și nu mai poți să-i ții minte pe toți. Vă asigur că din partea PNL nu există nicio reținere în a lumina aceste lucruri... E deja o problemă inclusiv la nivel parlamentar să lămurim aceste lucruri, pentru că țin de funcționarea Guvernului și într-un fel de controlul parlamentar asupra Guvernului. Adică noi trebuie să știm limpede dacă așa se făceau numirile în guvern, dacă cineva l-a chemat pe dl Tobă și i-a ordonat să se conformeze dorințelor d-lui Duicu. Aici cred că se poate discuta chiar la nivelul unei comisii parlamentare", a declarat Antonescu într-un interviu acordat HotNews.

Crin Antonescu l-a criticat pe premierul Ponta pentru că nu s-a dezis de ”baronii” cu dosare, ci a ales să le ia apărarea în fața Justiției.

"Eu m-am poziționat public și cât se poate de răspicat în raport cu declarații politice ale premierului. Scandaloasă declarația în care încearca să asocieze martirii din revoluția din 1989 cu Duicu, Mazăre sau oricare dintre protagoniștii baroniadei actuale, scandaloasă declarația că acești oameni sunt cercetați pentru că strâng voturi multe", a mai spus Antonescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel