Cazul de plagiat al ministrului Petre Tobă, analizat pe 11 decembrie

Consiliul Naţional de Etică al Ministerului Educaţiei va analiza cazul privind posibilul plagiat al ministrului de Interne, Pere Tobă, în şedinţa din 11 decembrie, indiferent dacă, până atunci va fi primită sau nu o sesizare în acest sens.

Potrivit surselor citate de Mediafax, Consiliului Naţional de Etică din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică şi Inovare din Ministerul Educaţiei nu primise, până joi, nicio sesizare privind un posibil plagiat al lucrării de doctorat a noului ministru de Interne, Petre Tobă.

În schimb, în prima şedinţă a Consiliului de Etică va fi luat în discuţie cazul unui posibil plagiat, semnalat în presă, şi se va decide dacă se va face o analiză asupra lucrării de doctorat a lui Tobă.

[citeste si]

"Chiar dacă până atunci nu va fi fost primită nicio sesizare legat de un posibil plagiat al ministrului Petre Tobă, vom lua în discuţie acest caz", au precizat sursele citate.

Potrivit unor surse guvernamentale, poziția lui Petre Tobă a devenit fragilă după apariția informațiilor potrivit cărora teza  de doctorat ar avea circa 270 de pagini plagiate. Premierul Dacian Cioloș, prin vocea purtătorului de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a dat de înțeles că în acest caz nu există decât soluția demiterii ministrului de Interne.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel