Cazinoul Constanța: Firmele care vor realiza restaurarea, desemnate de Compania de Investiţii

Cazinoul Constanța a fost transferat, în luna octombrie a anului trecut, din administrarea Consiliului Local în cea a Companiei Naționale de Investiții pentru a fi  reparat, iar primele măsuri au fost deja luate. 

Potrivit Digi 24, Compania Naţională de Investiţii a desemnat două firme din Capitală să realizeze studiile de fezabilitate şi proiectul restaurării.

Aerul sărat de la malul mării, precipitațiile care au pătruns în tencuială şi lipsa încălzirii pe timp de iarnă au contribuit la transformarea Cazinoului într-o ruină. O bună parte din ornamentele specifice stilului art noveau care se găsesc în interiorul clădirii şi decoraţiunile exterioare au fost distruse. Experții spun acum că vor fi necesare materiale de bună calitate şi profesionişti pentru restaurarea edificiului.

Specialiştii spun că ar fi nevoie de 10 milioane de euro şi de doi ani de muncă neîntreruptă pentru a readuce clădirea cazinoului la strălucirea de altădată.

„Se dă jos tot ce este putred şi se reface, după ce toate finisajele, şi acuma vorbesc despre partea de exterior, sunt făcute, sunt chemaţi pictorii, ca să facă partea murală", a spus arhitectul Radu Cornescu.

Deocamdată, destinația clădirii nu a fost stabilită, însă Doina Păuleanu, directorul Muzeului de Artă din Constanţa, consideră că "aşa cum îi este şi numele, cazinoul trebuie să rămână cazino şi să îşi reia funcţiile după care a fost construit".

Anul trecut, la mai mult de o lună după ce Cazinoul din Constanța a fost transferat din administrrea Consiliului Local în cea a Companiei Naționale de Investiții, vicepremierul de atunci, Liviu Dragnea, anunța de altfel că lucrările de reabilitare a obiectivului turistic vor fi demarate în primăvara acestui an. 

„Cazinoul trebuie neapărat reabilitat, altfel, în scurt timp, va ajunge o ruină. În luna decembrie începem procedura de licitaţie pentru proiectare şi execuţie. Lucrările de reabilitare şi reconsolidare a Cazinoului încep în primăvara anului viitor şi vor fi finalizate peste doi ani", declara Liviu Dragnea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel