Caz șocant. A suferit amputarea brațului, după ce a mâncat fructe de mare crude

Un bărbat de 71 de ani a suferit amputarea brațului stâng din cauza unei infecții survenite după ce a mâncat fructe de mare crude. Pacientul s-a infectat cu o bacterie devoratoare de carne.

La 12 ore după ce a mâncat fructe de mare crude, un coreean de 71 de ani ani a început să acuze febră și dureri atroce la mâna stângă. Abia după două zile, bărbatul a decis să meargă la spital. Cazul său este prezentat în publicația medicală The New England Journal of Medicine. 

Medicii spun că pacientul a ajuns la camera de gardă când bășicile mari umplute cu sânge îi acopereau mâna stângă. A fost operat imediat pentru drenarea leziunilor. În lichidul extras din acele vezicule hemoragice a fost izolată bacteria Vibrio vulnificus.  

Cunoscută ca bacteria devoratoare de carne sau „mâncătoarea” de carne provoacă infecții severe. Contaminarea se poate face direct la nivelul unei răni deschise prin contactul cu apă de mare sau prin consumul de alimente contaminate, cel mai adesea fructe de mare și pește. Bacteria eliberează toxine mortale pentru celulele pielii. 

Amputație necesară, în ciuda tratamentul cu antibiotic

În cazul pacientului coreean, infecția a fost exacerbată de faptul că suferea deja de boli grave: diabet zaharat de tip 2, hipertensiune arterială și făcea hemodializă pentru o boală renală cronică. 

În ciuda tratamentului cu antibiotic, leziunile cutanate au evoluat spre ulcere necrozante profunde, iar medicii au fost nevoiți să-i amputeze antebrațul stâng. Operația de amputație a fost realizată la 25 de zile după prima intervenție. În prezent, bărbatul a scăpat de infecție și se recuperează după operație. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel