Caz GROAZNIC după gratuitatea la tren a studenților. Mircea Badea a izbucnit. Mesaj pentru Dăncilă și Dragnea

Mircea Badea
Mircea Badea

Mircea Badea a reacționat vehement după ce a citit unul dintre cele mai oribile lucruri. 

După ce am scris despre cazul revoltător al lui Alexandru Nechita, un adolescent care s-a născut cu o malformaţie de membre inegale, și care a fost umilit la gară din cauza gratuității pe tren oferite studenților, Mircea Badea a reacționat. De altfel, realizatorul TV a spus, în repetate rânduri, că gratuitatea oferită studenților la CFR este o măsură care ar trebui să fie anulată de urgență. Vocea lui Mircea Badea fusese auzită, dar nu și ascultată de Liviu Dragnea, ”tatăl” acestei măsuri, care voia să dea gratuitate studenților chiar și pe avion.

"Haideți să vă citesc ceva foarte rău de pe DC News. (Găsiți aici articolul despre care vorbește Mircea Badea). Pentru mine a fost absolut îngrozitor. Înțeleg că dacă ești Dragnea, Dăncilă, PSD trebuie să dai pomeni la cerșetorii ăștia care nu au nicio problemă medicală și sunt buni de muncă.

Ce fericit era Dragnea când spunea așa la o emisiune la Antena 3: am văzut că ne înjură Badea că dăm gratuitate pe tren studenților. Ei bine... le vom da gratuitate, la jumătate, și la avion! Ți-a mers beton asta! Ce bine a ieșit totul! Te-a ajutat mult! Dar uite ce bine l-a ajutat gratuitatea la tren, pentru toți cerșetorii, pe copilul ăsta!

Ia ziceți, doamna Dăncilă, este bine așa cu pomenile acestea jegoase și nesimțite pentru cerșetorii buni de muncă? Ia uite ce a pățit acest copil. Am înțeles că vreți să fiți președinte pentru toată lumea. Vreți să fiți și pentru acest copil? Sau el încă nu votează.... dar mama lui? Studenții pe care încercați să-i mituiți - că asta este, dare de mită - oricum nu vă votează. Cred că Dragnea și-a dat și el seama acum având mai mult timp pentru reflecție", a zis Mircea Badea.

VEZI ȘI: Alegeri prezidențiale 2019. Mircea Badea: Mă enervează că nu candidează și această persoană!

Alexandru trăiește în România care nu îi oferă gratuitate NELIMITATĂ pe tren, în timp ce studenții se bucură de ceea ce ei consideră acest lucru un drept

Alexandru Nechita este un adolescent care s-a născut cu o malformaţie de membre inegale. Și-a petrecut toată copilăria prin spitale, fiind supus la zeci de intervenţii chirurgicale.

Mama lui a povestit că a vrut să plece cu trenul în weekend, dar la casa de bilete au fost informați că nu mai sunt locuri decât în picioare. Apoi au vorbit cu controlorul care i-a spus: "ca să vă iau trebuie să plătiți locul în picioare dublu deoarece gratuit nu vă pot lua". Femeia a povestit că a fost plimbată de la controlor la casa de bilete și iar înapoi la controlor: cu un adolescent care se chinuie să meargă!

"La casa de bilete mi-a zis că nu mai sunt locuri nici în picioare, iar domnul controlor a spus că putem sta în picioare, dar să plătim dublu. Și-a bătut joc de noi, trenul fiind cam gol. Lumea nu stătea în picioare, ci pe scaune. Pe noi, controlorul ne-a lăsat pe din afară, a trebuit să luăm alt tren. Alexandru a urcat foarte greu în cârje. Trageți voi concluzia și dați mai departe să vadă toată lumea ce se întâmplă în România noastră, cum am putut să fim umiliți", a povestit mama lui Alexandru.

De ce în sistem apare că nu mai sunt bilete, deși trenul este liber

Dat fiind faptul că gratuitatea pe tren a studenților este nelimitată, adică nu există un anumit număr de călătorii, ei își iau bilete din timp, pe ideea să fie. Apoi, dacă intervine altceva și dacă nu ajung la timp, știu că își pot face o nouă rezervare, dar în calculator apare locul luat, iar oamenii - care nu sunt studenți - sunt nevoiți să stea în picioare, INDIFERENT DACĂ POT SAU NU FACE ACEST LUCRU DIN CAUZE MEDICALE!!!

Problema nu este că studenții au gratuitate pe tren, problema este ideea de "fără număr". Ei pot face rezervări zilnic, de mai multe ori. Dacă tu, om obișnuit, mergi la casă să îți iei bilet, afli că trenul este plin. Dar, în realitate, sunt șanse ca trenul să fie jumătate gol. Studenții iau bilete, dar dacă au o altă problemă, nu mai vin la gară, știind că pot să-și ia oricând alt bilet. Poate că sistemul ar trebui regândit astfel încât să existe un anumit număr de călătorii.

Oamenii cu handicap au mai puține drepturi decât studenții

În timp ce studenții, indiferent de vârstă, călătoresc cu trenul nelimitat oricând, oriunde, la orice oră, în sistemul "fără număr", oamenii cu handicap sunt umiliți, că despre altceva nu poate fi vorba. Oamenii cu handicap au dreptul la doar 12 călătorii gratuite pe an! 12, în timp ce pentru studenți nu există nicio limită.

Dragnea - Badea, păreri diferite vizavi de gratuitatea pe tren

Liviu Dragnea a discutat, la Antena 3, în urmă cu câteva luni, despre gratuitatea pe tren care le este oferită studenților. De asemenea, președintele PSD promitea că aceștia se vor bucura și de reduceri pentru transportul aerian.

"Știu că ne-a certat Mircea Badea foarte mult pentru că am dat gratuitate studenților pe tren. Eu nu regret acest lucru și nu ne vom opri aici cu facilitățile. Este o șansă pe care le-o dăm. M-a întrebat o studentă în Dâmbovița de ce nu extindem această facilitate și pentru transportul aerian, măcar 50% pe cursele interne. Am vorbit și o vom face și p-asta! Are sens. Ajutăm astfel și companiile din România", a zis Liviu Dragnea la Antena 3 în emisiunea lui Mihai Gâdea.

Replica lui Mircea Badea

Mircea Badea a spus că studenții ar trebui să muncească, nu să li se dea pomeni.

"Am fost și eu student mai mulți ani decât ar fi durat facultatea în mod normal. Știți de ce? Pentru că am muncit. Mie nu mi-a dat nimeni un capăt de ață. Nici n-am cerut. Nici nu mi s-a părut firesc să îmi dea cineva ceva. Am muncit de am behăit. Am terminat, la un moment dat, și facultatea.

Văd tot timpul discursul ăsta: "cum este în America". Dar știți cum este în America? Studentul face împrumut la bancă de câteva sute de mii de dolari. Se numește împrumut de studii. Plătește facultatea pentru el, iar studentul, după ce termină studiile și devine adult în câmpul muncii, plătește creditul acela. Așa este de dreapta, așa este în America.

O parte din studenții români sunt în regulă, de bun simț, nu sunt aroganți, nici superiori, își văd de treaba lor și învață. Dar mai sunt unii studenți plini de tupeu care doar cer și dau verdicte. La muncă! Ești ditamai hăndrălăul... atunci du-te și muncește! Așa se întâmplă în orice țară civilizată.

Vrei bani? Înveți, ai rezultate și primești bursă. Îi învață milogi când li se dă gratis. Nu cred că este sănătos pentru societate. Cum nu cred că este în regulă să fie scutiți IT-iștii de impozite. (...) Mi se urcă sângele în cap. Mie nu mi-a dat nimeni un capăt de ață și nici nu cred că este normal. Din banii mei, din impozite, vreau să se facă lucruri utile și corecte, nu pomeni pentru studenții care vor să ducă la munte și la mare în timp ce dau lecții despre anticomunism și de dreapta ei fiind niște întreținuți", a zis Mircea Badea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel