EXCLUSIV  Caz Caracal, cruzimea lui Dincă. Proiect de lege, blocaj în Parlament. Tudor-Tim Ionescu: Semnal maxim de alarmă

Gheorghe Dincă le-ar fi ucis pe Alexandra și pe Luiza, conform propriilor sale declarații. Ar fi fost un om crud, căruia îi plăcea cum mor câinii în chinuri. Acuzațiile sunt grave, iar Tudor-Tim Ionescu, lider ALDE, trage un puternic semnal de alarmă și anunță un nou proiect legislativ care speră să nu mai zacă intenționat prin vreun sertar prăfuit al Parlamentului, un proiect care merge până la pedepsele cu închisoarea. 

Gheorghe Dincă ar fi crud cu animalele. Și tatăl său ar fi fost. Pot fi simple speculații. Sau nu. Pata de sânge din curtea bărbatului din Caracal este de la animale. A spus-o chiar avocatul său, când a liniștit opinia publică. În presă, au apărut informații potrivit cărora tatăl lui Gheorghe Dincă s-ar fi ocupat cu uciderea cailor bolnavi. Fiul său, Gheorghe, ar fi avut o plăcere sadică din a vedea cum mor câinii în chinuri. 

Consilierul general ALDE, Tudor Tim Ionescu, a spus, într-o emisiune la Realitatea TV, că ”există o cauzalitate directă între violența și cruzimea împotriva animalelor și violența și cruzimea împotriva oamenilor.” El subliniază că trebuie pedepsită aspru cruzimea față de animale, dar afirmă că se luptă ”de ani de zile cu un Parlament surd”.

Blocajul din Parlament, modificările zac, cu intenție, în sertare 


Modificările legislației cu privire la cruzimea față de animale ar exista, dar ar zace în Parlament, blocate ”de niște vânători”, acuză liderul ALDE. 

"Mă lupt cu un Parlament adormit și indiferent la această problematică de ani de zile. Nu toți sunt așa, dar spiritul de vânători și de dinainte 1989 persistă la mulți din membrii Comisiei de gricultură, de exemplu, unde m-am confruntat cu mentalitatea aceasta de "haide că avem noi lucruri mai importante decât animalele tale", chiar atunci când am fost să pledez pentru legea privind interzicerea animalelor în circuri, bazată pe inițiativa mea din București care avusese succes.” a spus Tudor-Tim Ionescu pentru DCNews. 

(w670)

Totodată, Tudor Tim Ionescu afirmă că faptele de cruzime față de animale ar trebuie să fie ”semnale maxime de alarmă ale unor probleme psihice”. 

Studii care fac legătura între violența împotriva animalelor și violența împotriva oamenilor

Pentru DCNews, Tudor Tim Ionescu a argumentat existența legăturii între violența împotriva animalelor și cea împotriva oamenilor printr-un ”studiu din 1997 din Massachusetts care a arătat că abuzatorii animalelor sunt de 5 ori mai predispuși la violența împotriva oamenilor”. Secretarul general adjunct al ALDE a mai precizat: ”Alt studiu din SUA din 2013, a arătat că 43% din cei ce comit masacrele din școli au comis și violențe împotriva animalelor. Daca un copil este violent împotriva animalelor, certetarile arată că poate fi un semn ca el însuși a fost supus la rele tratatemente. Copiii care asistă la abuzuri împotriva animalelor riscă mai mult să devina ei înșiși abuzatori. Un studiu din 2017 a arătat că 89% din femeile care aveau animale de companie pe durata unei relații în care fusesera supuse abuzurilor au raportat că animalele lor au fost de asemenea amenințate, rănite sau schinguite de partenerii agresori ai femeilor. În fine, din 2016, FBI a început să țină o evidență specială a copiilor și tinerilor cu istoric în privinta relelor tratamente împotriva animalelor.”

Închisoare pentru cei care maltratează și ucis animale cu intenție

Tudor-Tim Ionescu dezvăluie că lucrează la un proiect legislativ prin care să armonizeze actele normative, plecând de la legea 205/2004, prin care ”să stabilim principii clare de protecție și bunăstare a animalelor, sancțiuni drastice, nu doar amenzi, pentru cei ce maltratează și ucid animale cu intenție, adică închisoare, o Poliție a Animalelor la nivel național care să acționeze și pe zona infracțională, nu doar contravențională, cum este limitată Poliția Animalelor din București pe care am înființat-o anul acesta și de asemenea un "tribunal al animalelor" cu judecători specializați pe zona aceasta, care să poata analiza și decide cu celeritate în cazurile de abuzuri împotriva animalelor din instanță”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel