Câți soldaţi ucraineni ar fi murit până acum în războiul declanşat de Rusia. Datele publicate de un grup civic din Ucraina

Câți soldaţi ucraineni ar fi murit până acum în războiul declanşat de Rusia. Datele publicate de un grup civic din Ucraina / Foto: Pixabay
Câți soldaţi ucraineni ar fi murit până acum în războiul declanşat de Rusia. Datele publicate de un grup civic din Ucraina / Foto: Pixabay

Află în articol câți soldaţi ucraineni ar fi murit până acum în războiul declanşat de Rusia, potrivit datelor publicate de un grup civic din Ucraina.

Conform informațiilor disponibile publicului cu ajutorul unui grup civic ucrainian, aproape 25.000 de soldaţi ucraineni au fost confirmați morți de la începutul invaziei ruse din februarie 2022, ceea ce duce la un bilanț de peste 30.000 de victime, transmite Reuters.

Oficialitățile de la Kiev tratează cu discreție informațiile despre pierderile sale în război. Acestea sunt văzute drept secrete de stat, iar dezvăluirea cifrelor se consideră că ar putea afecta eforturile armatei. O relatare din luna august a cotidianului The New York Times, care cita oficialităţi americane sub rezerva anonimatului, avansa un bilanţ de 70.000 de morţi în rândul ucrainenilor.

Istoricul Iaroslav Tincenko, în cotidianul Tijden, alături de voluntarul Herman Şapovalenko au susținut că proiectul intitulat "Book of Memory", al lui Şapovalenko, a confirmat 24.500 de victime în timpul luptelor şi în afara lor. Bilanţul real ar putea fi însă mai ridicat întrucât mulţi dintre cei 15.000 de soldaţi daţi dispăruţi sunt probabil morţi. Reuters nu a putut verifica din surse independente aceste cifre.

Nici Rusia nu a dezvăluit numărul real al soldaților morți în război



Autorii studiului au estimat numărul răniţilor la aproximativ 100.000, aplicând o proporţie de 1:3 Autorii articolului din Tijden au susținut că este necesar ca estimările din media occidentale să fie contrabalansate de date verificabile.

Ar trebui să vorbim despre asta în timpul războiului din Ucraina? Noi aşa credem, dar numai în termeni de date concrete şi surse deschise şi credibile, au scrie ei.

În ceea ce o priveşte, Rusia nu a dezvăluit pierderile din rândurile forţelor sale armate, conform Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel