Câți români vor boicota referendumul privind Constituția, la sfatul lui Băsescu

Vicepreşedintele executiv al PNL, Tudor Chiuariu, nu crede că îndemnul președintelui către români, de a nu participa în toamnă la referendumul pentru modificarea Constituției, va fi urmat de foarte mulți cetățeni.

"Nu ştiu pe cine o să îndemne domnul Băsescu să nu meargă la vot. Dacă o să-i îndemne pe cei care mai au încredere în domnia sa şi aici o să-i excludem chiar şi pe membrii şi simpatizanţii PDL, care nu-l mai ascultă, aşa cum au dovedit duminică, probabil că vor fi câţiva, domnul Diaconescu, domnul Funeriu, vor fi vreo zece băieţi care nu se vor duce la referendum!", a explicat, ironic, Tudor Chiuariu, la RFI.

Potrivit liderului liberal, "ultimul moment relevant pentru modificarea Constituţiei sunt alegerile de anul trecut, în care USL s-a prezentat în campania electorală şi a spus da, vrem să revizuim Constituţia, da, vrem Parlament bicameral, da, suntem dispuşi ca în această Constituţie să impunem o limită pentru numărul de membri ai Camerei Deputaţilor, care poate să fie la un moment dat trei sute. Românii au votat USL, dându-i o majoritate constituţională, adică o majoritate cu care am putea modifica singuri Constituţia. Noi nu vrem să facem lucrul ăsta, vrem să facem modificarea Constituţiei prin dialog cu toate forţele politice", a mai precizat Chiuariu.

Parlamentul actual nu trebuie să țină seama de referendumul din 2009

Întrebat dacă Parlamentul este obligat să țină cont de rezultatul referendumului din 2009, Tudor Chiuariu a răspuns că: "aici intrăm într-o discuţie care e neclară din punct de vedere juridic. Hai să presupunem că ar fi aşa. Ar fi întrebarea care Parlament e obligat să ţină seama de rezultatul acelui referendum? Mă gândesc că Parlamentul în funcţie la data referendumului, dar în nici un caz un Parlament ulterior, care a primit un alt mandat, în baza unei campanii electorale, în care s-a prezentat cu un obiectiv concret privind revizuirea Constituţiei. Păi, în sensul ăsta, un referendum din 2009 ar trebui să producă efecte şi în 2029, după logica asta!", a conchis liberalul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel