Câți pași trebuie să faci pe săptămână ca să trăiești mai mult. Rezultatele unui nou studiu

Foto: Pixabay, de Daniel Reche
Foto: Pixabay, de Daniel Reche

Află câți pași trebuie să faci pe săptămână pentru a trăi mai mult.

Mersul pe jos a circa 8.000 de paşi, adică aproximativ 6,4 kilometri, o dată sau de două ori pe săptămână, reduce semnificativ riscul de deces prematur, potrivit unui nou studiu ,publicat marţi, relatează Agerpres, citând AFP.

Deşi se ştie că practicarea unei activităţi fizice regulate reduce riscul de deces, studiul publicat în revista JAMA Network Open analizează beneficiile pentru sănătate ale mersului intensiv doar câteva zile pe săptămână.

Cercetătorii de la Universitatea din Kyoto şi de Universitatea California din Los Angeles au analizat date despre 3.101 de adulţi americani.

VEZI ȘI: Câți pași trebuie să faci zilnic dacă vrei să slăbești cu adevărat. Cum și când a apărut mitul celor 10 mii de pași

Un risc cu 14,9% mai mic de a muri



Ei au constatat că cei care au mers 8.000 de paşi sau mai mult, o dată sau de două ori pe săptămână, au avut un risc cu 14,9% mai mic de a muri într-o perioadă de 10 ani decât cei care nu au atins acest nivel.

În cazul celor care făceau aceste plimbări lungi de trei până la şapte ori pe săptămână, riscul de deces a scăzut şi mai mult, cu 16,5%.

Beneficiile pentru sănătate ale mersului pe jos 8.000 de paşi sau mai mult, o dată sau de două ori pe săptămână, păreau să fie şi mai mari pentru persoanele cu vârsta de 65 de ani şi peste.

Beneficii uimitoare pentru sănătate



"Numărul de zile pe săptămână în care cineva parcurge 8.000 de paşi sau mai mult a fost asociat (în cadrul studiului) cu un risc mai scăzut de mortalitate cardiovasculară şi de deces din toate celelalte cauze", potrivit cercetătorilor.

"Acest studiu sugerează că indivizii pot obţine beneficii semnificative pentru sănătate din mersul pe jos doar câteva zile pe săptămână", au mai spus ei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel