Câţi militari participă la misiuni externe în 2021. Preşedintele a făcut anunţul

Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a anunţat câţi militari şi câţi civili vor participa la misiuni în afara ţării în 2021. 

"Pe ordinea de zi a ședinței CSAT de astăzi au fost și alte puncte la care mă voi referi pe scurt. Așadar, am aprobat forțele armate ale României care pot fi puse la dispoziție pentru participarea la misiuni și operații în afara teritoriului statului român, în anul 2021. Armata României va participa cu un efectiv de 1.940 de militari și civili la misiuni și operații în afara teritoriului statului român, cu 436 mai puțini decât în acest an, iar Ministerul Afacerilor Interne va participa cu 841 militari și polițiști, adică cu 181 mai puțini decât în 2020.", a declarat preşedintele. 

Armata, plan de înzestrare pe 6 ani 

"Tot în ședința de astăzi, am aprobat Programul privind transformarea, dezvoltarea și înzestrarea Armatei României până în anul 2026 și în perspectivă.

Fără o armată puternică, un stat nu are credibilitate internațională și strategică. Resursele importante destinate înzestrării Armatei României fac posibilă realizarea capabilităților de apărare națională în cadrul sistemului de apărare colectivă a NATO și, în același timp, programele multianuale coerente pot oferi industriei românești șanse de relansare, în special prin cooperare industrială cu firmele de profil ale aliaților noștri.", a mai spus Klaus Iohannis. 

Vezi DECLARAŢIA COMPLETĂ AICI. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel