Câți bani vrea Guvernul să obțină pentru 10% din Nuclearelectrica

Nuclearelectrica
Nuclearelectrica

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, a anunțat, miercuri, că Guvernul va scoate la vânzare pe bursă 10% din acţiunile deţinute de stat la Nuclearelectrica, pentru care speră să obţină 300-350 milioane de lei. O tranşă reprezentând 85% din aceste titluri urmează să fie alocată investitorilor instituţionali.

"Sperăm să obţinem 300-350 milioane lei, cam asta ar putea să fie maximul posibil", a spus Niţă, citat de Mediafax. El a arătat că numărul total de acţiuni oferite este de 25.368.236 titluri.

Într-un comunicat transmis de Guvern se arată că, în cadrul acestei oferte, se scot la vânzare un număr de 28.100.395 acţiuni nou emise, reprezentând "11,077%" din capitalul social existent.

Fukushima, un exemplu negativ

"85% din acţiuni vor fi oferite investitorilor instituţionali, iar diferenţa la investitorii de retail, în două tranşe, respectiv subscrieri mici care au valoare maximă până la 15.000 de acţiuni şi 5% cei care vor cumpăra peste 15.000 de acţiuni. Noi am dori o subscriere cât mai mare, mizăm la investitorii instituţionali să fie în jur de 150% sau peste, şi în funcţie de asta sperăm să obţinem un preţ cât mai bun. Eu aş vrea să obţin cât mai mult, dar trebuie să facem un raport între capitalul social, undeva la 2,5 miliarde lei, şi ceea ce putem obţine în condiţiile în care energia nucleară nu este foarte simpatizată de către investitori. Ştiţi ce s-a întâmplat în Japonia, la Fukushima, şi asta a avut o consecinţă asupra investitorilor", a spus Niţă.

Înainte de listarea la Bursă, Nuclearelectrica va emite acţiuni noi, pentru majorarea capitalului cu 11,077%, din care 10% vor fi vândute la bursă, iar 1,077% vor putea fi cumpărate de Fondul Proprietatea, în baza dreptului de preferinţă.

Compania este sub autoritatea Ministerului Economiei, statul deţinând 90,28% din acţiuni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel