Câţi bani pierd românii, dacă se renunţă la programul Prima Casă. Economistul Adrian Câciu, semnal de alarmă

Economistul Adrian Câciu a tras un semnal de alarmă cu privire la banii pe care îi vor pierde românii dacă se renunţă la programul Prima Casă. 

"22.500 euro! Atât va plăti în plus fiecare tânăr care vrea o casă!

Posibila desființare a Programului Prima Casa îi va face pe tineri sa scoata din buzunar (sa plătească în plus) minim 107.000 lei în decurs de 30 de ani.

În afara faptului ca vor trebui sa găsească banii pentru un avans mai mare, avans care va fi de minim 15% din valoarea imobilului pentru care se ia credit, tinerii(familiile tinere) vor trebui sa plătească o dobânda mai mare, deoarece nu li se mai aplica marja fixa de 2%, valabila prin Program.

În decurs de 30 de ani de zile, aceștia vor plăti cu 107.325 lei în plus dacă avem în vedere un imobil care valorează 60.000 de euro și un credit care are o dobânda de 5,61(IRCC +3,25% marja fixa)!", a scris Adrian Câciu pe Facebook. 

VEZI ŞI Adio, PRIMA CASĂ 2020! Cîțu spune că nu mai e nevoie

Lovitură pentru sectorul imobiliar

"În fiecare an, tinerii vor scoate din buzunar cel puțin 3.500 de lei, fără să mai adăugăm aici posibilele variații ale IRCC.

O creștere a costurilor de creditare pentru tineri este un element inhibitor care va afecta inclusiv piața imobiliară, având în vedere ca anual, numărul mediu de astfel de credite se situează la 30.000.

În plus, în loc sa cheltuie banii pentru educația copiilor sau pentru a avea o viata decentă, tinerii vor trebui sa dea aceste sume băncilor.

Cam asta este despre eliminarea Programului Prima Casă.", a mai scris economistul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel