Câți bani cheltuie statul pe salarii, pensii și asistență socială. "Datele pe care Guvernul nu vrea să le rostească"

Jurnalista Gina Vacariu a prezentat datele privind cheltuielile statului român cu salariile, pensiile și asistența socială.

"Am făcut acest calcul având datele din execuția bugetară din ianuarie până în iunie, date care sunt publice, dar pe care niciunul dintre membrii Guvernului nu vrea să le rostească cu voce tare. Salariile bugetarilor costă 53,3 miliarde de lei, pe șase luni. În fiecare lună, statul plătește 8,8 miliarde de lei pe salariile bugetarilor. Pe primele șase luni ale anului, a fost o creștere a acestor costuri cu aproape 5%. Au fost făcute şi transferuri pentru asistenţă socială, aproape 70 de miliarde de lei a cheltuit statul pe primele şase luni din an. În ceea ce priveşte plata pensiilor, avem 40 de miliarde de lei plătite tot din ianuarie până în iunie. Cam 66 miliarde de lei ne costă pensiile în fiecare lună. În total, 162 de miliarde de lei ", a spus jurnalista Gina Vacariu, la Antena 3.

"Statul român are reale probleme în acest moment şi, dacă nu recuperează venituri, s-ar putea să avem o criză foarte mare. Toate acele cheltuieli pe primele şase luni au costat statul român 162 de miliarde de lei. Ce credeţi? Veniturile încasate sunt de 146,2 miliarde de lei. Din start, veniturile sunt mai mici faţă de ceea ce noi avem de plătit", a mai explicat jurnalista.

Iată informațiil prezentate:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel