Căţel abandonat, vândut la licitaţie cu 25.000 de dolari

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Un câine abandonat în China a fost vândut la o licitaţie cu 25.000 de dolari. 

Un câine din rasa Shiba Inu numit Deng Deng, care fusese abandonat, care a devenit o senzație pe internet în China și a fost vândut la licitație pentru 160.000 de yuani (25.000 de dolari), relatează BBC. Cățelul a fost părăsit la un centru de dresaj pentru animale de companie în urmă cu șapte ani, iar stăpânul său nu s-a mai întors niciodată.

Un tribunal din Beijing a dispus ca animalul să fie scos la licitație după ce proprietarul nu a putut fi găsit. Licitația online a stârnit un interes enorm, Deng Deng fiind vândut pentru un preț de 320 de ori mai mare decât prețul cerut inițial, de doar 78 de dolari.

Licitația ar fi trebuit să dureze 24 de ore. Dar a trebuit să fie prelungită cu încă cinci ore, după ce a atras 480 de ofertanți și peste 166.000 de vizualizări.

Impulsionată de creșterea criptomonedei care îi poartă numele, piața pentru rasa Shiba Inu, câini de vânătoare japonezi, a explodat în ultimele luni. Luna trecută, miliardarul Elon Musk a făcut publică o fotografie cu cățelul său Shiba Inu, Floki. Anunțul și videoclipul pentru licitație au devenit virale pe rețeaua de socializare chineză Weibo, unde mulți utilizatori și-au exprimat compasiunea față de situația dificilă a câinelui.

Identitatea cumpărătorului nu a fost dezvăluită, scrie Mediafax.

Elon Musk a influenţat piaţa criptomonedelor

O poză a cățelușului celebrului antreprenor Elon Musk a influențat creșterea cryptomonedei Dogecoin. Cățelușul este din rasa Shiba Inu și a făcut furori pe Twitter, scrie Greek Reporter. 

Dogecoin a folosit la început, în 2013, ca logo reprezentativ, imaginea unui cățel Shiba Inu. În urma imaginii postate de Musk în cursul zilei de luni, valoare monedei virtuale a crescut cu 8 procente, o majorare considerabilă având în vedere elementul de influență. Momentan, moneda are o valoare totală de piață de 31,4 miliarde de dolari. 

Dogecoin nu a fost singura cryptomonedă influențată. Și SHIB, sau Shiba Inu, un proiect asemănător cu Ethereum, a crescut cu 47% în urma aceleiași imagini. VEZI CONTINUAREA AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel