Câte zile putem păstra la frigider carnea, ouăle, maioneza, peștele și mezelurile

Câte zile putem păstra la frigider carnea, ouăle, maioneza, peștele și mezelurile / Foto: Pexels
Câte zile putem păstra la frigider carnea, ouăle, maioneza, peștele și mezelurile / Foto: Pexels

Află în articol câte zile putem păstra la frigider carnea, ouăle, maioneza, peștele și mezelurile.

Dacă pentru sărbătoarea de Paște ați gătit multe feluri de mâncare este important să știți câte zile pot fi păstrate la frigider aceste alimente, fără să vă alegeți cu vreo intoxicație nedorită. Specialiştii spun că alimentele care stau prea mult în frigider ar putea duce la probleme de sănătate serioase. Mai jos vei afla câte zile putem păstra la frigider carnea, ouăle, maioneza, peștele și mezelurile.

Ouă

Aceste alimente sunt cele mai rezistente în frigider și pot fi păstrate în siguranță timp de până la trei săptămâni. Un alt aspect important de luat în considerare este modul în care le puneți în frigider. De obicei, ouăle sunt depozitate pe ușa frigiderului. Cu toate acestea, este recomandat să le puneți pe rafturile cele mai înalte și în partea din spate a frigiderului. Această metodă va preveni fluctuațiile de temperatură. De asemenea, este important să le păstrați în ambalajul original, scrie Realitatea.net.

Ouăle fierte pot fi păstrate în frigider timp de aproximativ o săptămâna, dacă sunt păstrate în mod corespunzător. Este important să le păstrezi în caserole sau containere închise ermetic, pentru a preveni absorbirea mirosurilor din frigider și pentru a le proteja de deshidratare. Este recomandat să le depozitezi în partea de jos a frigiderului, unde temperatura este mai constanța.

Carne

Carnea crudă de pui sau curcan este un tip de carne care nu poate fi păstrat prea mult timp. În frigider, aceasta nu trebuie să fie depozitată mai mult de 2 zile. Dacă dorim să o păstrăm pentru o perioadă mai lungă, putem să o congelăm, astfel că va putea fi păstrată timp de până la 12 luni. 

Carnea gătită poate fi păstrată la frigider timp de maximum 3-4 zile, dacă este păstrată în mod corespunzător, în caserole sau containere închise ermetic. De asemenea, este important să o lași să se răcească la temperatura camerei timp de aproximativ o ora înainte de a o pune în frigider.

Maioneza

Maioneză se poate păstra în frigider 2 luni după ce a fost deschisă. Maioneză are un conţinut ridicat de grăsimi, ceea ce înseamnă că nu este la fel de sensibilă la creșterea bacteriilor.

Mezeluri

După ce le deschidem sau le cumpărăm în vrac, aceste produse pot fi păstrate în frigider timp de maximum 6 zile. În cazul mezelurilor conservate, acestea pot fi păstrate timp de 1 săptămână. Însă, dacă sunt proaspete, pot fi păstrate doar 2 zile. Mezelurile și cârnații proaspeți pot fi congelați și se vor păstra timp de 2 luni.

Pește

Peștele gătit poate fi păstrat la frigider timp de maximum 2-3 zile, în funcție de tipul și prospețimea peștelui. Este important să îl pui imediat în frigider, după ce s-a răcit la temperatura camerei și să îl depozitezi într-un recipient închis ermetic, pentru a preveni uscarea și contaminarea. Este recomandat să îl consumi cât mai curând posibil pentru a evita riscul de intoxicație alimentară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel