Câte regiuni vor maghiarii. Vezi variantele UDMR

kelemen hunor dc
kelemen hunor dc

Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, a anunţat, vineri, că Uniunea are variante proprii de regionalizare pe care le va prezenta în aprilie sau mai. Variantele ar presupune împărţirea României în "12 - 16 regiuni".

"Până în aprilie - mai vom avea o decizie cu care să mergem în faţa Parlamentului, legată de regionalizare. Plecăm de la premisa că cele opt regiuni de dezvoltare nu sunt în regulă. Noi am avut un proiect cu 16 regiuni, dar nu credem că este singura variantă şi vom veni cu două - trei alternative care să fie susţinute cu toate argumentele economice, fiscale, financiare, sociale şi geografice. Credem că, pentru coerenţă, o regiune ar trebui formată doar din trei - patru judeţe, nu mai multe, şi asta înseamnă undeva între 12 şi 16 regiuni", a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Cluj-Napoca, liderul UDMR, Kelemen Hunor, potrivit Gândul.

Hunor a subliniat că actuala formă cu opt regiuni a dus la mărirea decalajului dintre regiunile de dezvoltare şi dintre judeţele componente, astfel încât "judeţele mai sărace au devenit şi mai sărace, iar cele bogate şi mai bogate".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel