Câte kilograme poţi slăbi în doar o lună. Dr. Şerban Damian, precizări despre dietele sănătoase

Fotografie creată de Ketut Subiyanto, de la Pexels
Fotografie creată de Ketut Subiyanto, de la Pexels

Medicul nutriţionist Şerban Damian a explicat câte kilograme putem slăbi, realist, într-o lună, dar şi ce trebuie să facem pentru a slăbi sănătos. 

Intrăm, cu pași rapizi, în sezonul estival. Odată cu bucuria vacanței, vine și teama că nu vom reuși să scăpăm de kilogramele acumulate în perioada sărbătorilor. 

Spectacola.ro a stat de vorbă cu dr. Șerban Damian, medic nutriționist, pentru a afla care este cea mai eficientă metodă de a scăpa rapid de kilogramele în plus. 

„Să definim ce înseamnă rapid. Nu poți să scapi de 10 kg într-o lună, decât dacă te înfometezi. Ideea este să scazi sustenabil. Grăsimea se metabolizează într-un numit ritm, așa că, realist undeva la 2- 4 kg pe lună, în medie. Cam despre asta vorbim, acesta poate fi considerat un ritm rapid și eficient”, a explicat dr. Șerban Damian pentru Spectacola. 

Când vine vorba de diete „minune”, medicul spune că există o singură variantă eficientă și sigură: aceea de a reduce caloriile ingerate. De asemenea, el a oferit și câteva exemple de alimente care ar trebui consumate cu prudență. 

„Nu există o metodă anume și singura metodă este, de fapt, restricția calorică, respectiv să mănânci mai puțin decât ai nevoie, reducând proporțional din toate alimentele, în mod particular din cele cu carbohidrați simpli, zaharuri sub orice formă, adică dulciuri, sucuri, dar și pâine, paste din făină albă, eventual și orez. Nu neapărat evitate, cât reduse cantitativ. De asemenea, alimentele cu compoziție mare de grăsime fie că este vorba de grăsime ca atare: unt smântână maioneză margarină, sau carne grasă, pește gras, brânzeturi grase, alune semințe, nuci, toate acestea trebuie reduse cantitativ, nu neapărat eliminate complet”, a mai spus medicul. 

Care sunt cei mai mari dușmani ai „pătrățelelor de pe abdomen”? 

„Cei mai mari dușmani ai pătrățelelor de pe abdomen sunt  zaharurile de tot felul, dulciurile, sucurile, alimentele grase, pâinea și în general excesul de orice fel, care se depozitează sub formă de grăsime în mod particular la bărbați, pe abdomen”, a mai explicat medicul. 

INTERVIUL COMPLET ESTE PE SPECTACOLA.RO. INTRĂ ŞI VEZI MAI MULTE DETALII DESPRE DIETA RAPIDĂ ŞI STILUL DE VIAŢĂ SĂNĂTOS

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel