Câte împrumuturi de la bănci a mai programat Cîțu pentru luna martie

Peste 80 de milioane de Euro din fondurile PNRR sunt destinate secțiilor de terapie intensivă nou-născuți, anunță Ministerul Sănătății
Peste 80 de milioane de Euro din fondurile PNRR sunt destinate secțiilor de terapie intensivă nou-născuți, anunță Ministerul Sănătății

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a planificat, în luna martie 2020, împrumuturi de la băncile comerciale de 4,4 miliarde de lei, din care 400 milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discount şi 4 miliarde de lei prin şapte emisiuni de obligaţiuni de stat, la care se poate adăuga suma de 600 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni. 

Suma este cu 15 milioane lei mai mică faţă de programată pentru luna februarie şi va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat. Conform prospectului publicat în Monitorul Oficial, pe 19 martie este programată o licitaţie pentru certificate de trezorerie cu discount, în valoare de 400 de milioane de lei, pe o perioadă de 364 de zile, data scadenţei fiind la 22 martie 2021.

De asemenea, Finanţele au programat şi şapte emisiuni de obligaţiuni de tip benchmark, cu o valoare totală de 4 miliarde de lei, urmate a doua zi de o sesiune suplimentară de oferte necompetitive, cu o valoare de 15% din valoarea iniţială a emisiunii de obligaţiuni (600 milioane de lei în total). Emisiunile vor fi de 700 de milioane lei (două emisiuni), 600 de milioane lei şi 500 milioane lei (patru emisiuni), potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel