Revocare Kovesi. Cătăniciu: Preşedintele ar putea fi şantajat de DNA

După ce președintele Klaus Iohannis a decis revocarea Laurei Codruța Kovesi, Steluța-Gustica Cătăniciu, deputat ALDE, a făcut mai multe declarații la Antena 3, într-o intervenție telefonică.

"Nu ştiu dacă putem să numim uşurare faptul că preşedintele a anunţat astăzi că a semnat decretul de revocare. Însă, în mod cert, anunţul lui Tariceanu a grăbit decizia preşedintelui. Însă, chiar dacă dânsul a semnat decretul de revocare, rămâne totuşi un fapt fără precedent.

Mai mut de o lună de zile, România a avut un preşedinte care a încălcat grav Constituţia, pentru că nerespectarea unei decizii a Curţii Constituţionale echivalează cu încălcarea gravă a Constituţiei. De ce a făcut preşedintele acest lucru? Cred că trebuie să aflăm. Este foarte important pentru ce motiv a preferat să o încalce pentru un singur om. Eu sunt convinsă că vom afla", a declarat deputatul ALDE.

Klaus Iohannis șantajat?

Steluța Cătănciu a vorbit și despre un posibil șantaj al președintelui: "Un lucru este foarte grav şi el cred că va rămâne în mintea cetăţenilor: planează un mare semn de întrebare cu privire la un posibil şantaj al preşedintelui. Nimeni nu îşi poate explica de ce preşedintele a întârziat atât de mult să pună în aplicare o decizie a Curţii Constituţionale care era obligatorie şi pentru dânsul din mmentul publicării acesteia în Monitorul Oficial.

Preşedintele ar putea fi şantajat din zona DNA-ului cu un eventual dosar penal. Sigur că dânsul beneficiază de imunitate în acest moment. Este singura persoană din România care beneficiază de o astfel de imunitate. Nu poate fi cercetat, nu poate fi trimis în judecată până la sfârşitul mandatului".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel