Revocare Kovesi. Cătăniciu: Preşedintele ar putea fi şantajat de DNA

După ce președintele Klaus Iohannis a decis revocarea Laurei Codruța Kovesi, Steluța-Gustica Cătăniciu, deputat ALDE, a făcut mai multe declarații la Antena 3, într-o intervenție telefonică.

"Nu ştiu dacă putem să numim uşurare faptul că preşedintele a anunţat astăzi că a semnat decretul de revocare. Însă, în mod cert, anunţul lui Tariceanu a grăbit decizia preşedintelui. Însă, chiar dacă dânsul a semnat decretul de revocare, rămâne totuşi un fapt fără precedent.

Mai mut de o lună de zile, România a avut un preşedinte care a încălcat grav Constituţia, pentru că nerespectarea unei decizii a Curţii Constituţionale echivalează cu încălcarea gravă a Constituţiei. De ce a făcut preşedintele acest lucru? Cred că trebuie să aflăm. Este foarte important pentru ce motiv a preferat să o încalce pentru un singur om. Eu sunt convinsă că vom afla", a declarat deputatul ALDE.

Klaus Iohannis șantajat?

Steluța Cătănciu a vorbit și despre un posibil șantaj al președintelui: "Un lucru este foarte grav şi el cred că va rămâne în mintea cetăţenilor: planează un mare semn de întrebare cu privire la un posibil şantaj al preşedintelui. Nimeni nu îşi poate explica de ce preşedintele a întârziat atât de mult să pună în aplicare o decizie a Curţii Constituţionale care era obligatorie şi pentru dânsul din mmentul publicării acesteia în Monitorul Oficial.

Preşedintele ar putea fi şantajat din zona DNA-ului cu un eventual dosar penal. Sigur că dânsul beneficiază de imunitate în acest moment. Este singura persoană din România care beneficiază de o astfel de imunitate. Nu poate fi cercetat, nu poate fi trimis în judecată până la sfârşitul mandatului".

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23