Cătălin Tolontan acuză TVR că a vândut meciurile de la EURO în secret

euro-2012-la-TVR
euro-2012-la-TVR

Aflată în pragul falimentului, TVR a văduvit  românii de 12 meciuri de la Campionatul European de Fotbal, unele dintre aceste chiar adevarate derby-uri. Postul public ar fi vândut meciurile către Dolce, dar nu într-un mod corect, afirmă Cătălin Tolontan. 

Cătălin Tolontan scrie că TVR a vândut către Dolce mare parte a meciurilor, însă subliniază că modul în care au fost cedate drepturile pentru 60% dintre partidele de la Euro 2012 a fost unul incorect.

 Într-un editorial intitulat "Marea Crăpelniţă la TVR", Tolontan scrie că, în timp ce solicită bani de la Guvern pentru a-şi plăti datoria de aproximativ 12,5 milioane de euro către EBU, TVR bagă bani în conturi pe spinarea telespectatorilor. Mai exact: după ce au susţinut că dacă nu vor plăti datoria către EBU, nu vor putea transmite meciurile de la Campionatul European, cei din conducerea TVR au vândut, fără vreun anunţ prealabil sau vreo licitaţie, aşa cum ar fi trebuit, drepturile de difuzare pentru 60% din partidele de la turneul final.

 "Românii nu pot urmări la liber și în direct decît 60% din Campionatul European! Asta pentru că televiziunea publică a vîndut 60% dintre meciuri către Dolce. Cele două cifre nu cumulează 100%, ci mai mult pentru că unele partide vor fi transmise simultan de ambele canale. "Transmitem în reluare și meciurile cedate către Dolce", parează TVR, dar – ce să vezi?! – sîntem în 2012 și conceptul de meci înregistrat ține de epoca tîrzie a lui Ceaușescu (...) înseamnă că Dolce v-a dat jumătate din banii pe care voi i-ați dat către EBU, de vreme ce ați împărțit practic egal competiția. Dolce a căpătat 60% din meciuri. Cît a dat? TVR a plătit 12 milioane de euro și a luat 6 milioane de euro? Și, chiar dacă ar fi așa, dar evident că nu e și din acest motiv au ascuns meniul de la Marea Crăpelniță, nu era necesară o licitație? Parcă așa se poate stabili un preț de piață. Poate că venea Pro TV sau venea postul lui Paszkany, sau RCS, sau oricine altcineva și vă dădea mai mulți bani. Urît moment! Și nu pentru că publicul larg nu va vedea decît 60% dintre meciuri, (...) ci pentru că tot el va plăti diferența din buzunar", scrie jurnalistul pe tolo.ro.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel