Cătălin Tache: Iohannis pregătește schimbări în Serviciile secrete

Jurnalistul Cătălin Tache scrie în ziarul  enational.ro, că președintele Klaus Iohannis urmează să facă schimbări majore la vârful a patru structuri: Serviciul de Protecție și Pază, Serviciul de Transmisiuni Speciale, Direcția Generală de Informații a Armatei și Serviciul de Informații Externe. 

Potrivit jurnalistului, care este un expert în domeniu, schimbările din serviciile secrete vor avea loc în martie-aprilie. Apele ar urma să se liniștească în luna mai. Unul dintre serviciile la care ar urma să aibă loc schimbări este, așa cum am menționat, SPP. Aici, scrie Cătălin Tache, este posibil să avem o pensionare a generalului Alexandru Burian, ajunctul directorului general și omul care răspunde de domeniul informațiilor, dar și înlocuirea generalului Lucian Pahonțu, directorul SPP. Cătălin Tache subliniază că ar putea ca decizia să fie amânată pentru după 7 mai, când este ziua oficială de înființare a SPP. 

Direcția Generală de Informații ar Armatei ar urma, de asemenea, să fie supusă schimbărilor. Jurnalistul de la enational.ro scrie, citând sursele sale, că aici schimbarea conducerii va fi una lină. Directorul DGIA, generalul Marian Hăpău, și-ar căuta deja înlocuitor. Și generalul Marius Opriș, directorul Serviciului de Transmisiuni Speciale (STS), s-ar îndrepta spre retragere, odată finalizat sistemul pentru combaterea votului multiplu în timp real, la alegeri. De asemenea, și Silviu Predoiu de la SIE ar putea părăsi conducerea operativă a serviciului. 

Schimbările ar urma să aibă loc după vizita lui Klaus Iohannis în Israel, scrie Tache, care precizează că în funție de situația specifică de pe plan intern sau extern, unele dintre aceste schimbări ar putea fi amânate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel